AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, 28 Şubat'ta bankaları hortumlayanların CHP ile birlikte yeni bir tezgahın peşinde olduğunu belirterek, "Mustafa Sarıgül'e kim destek oluyorsa bilin ki, 28 Şubat'tan sonra bu ülkenin bankalarını onlar hortumladılar" dedi.
Süleyman Soylu, Bolu Belediyesi'nin her ayın 14'ünde düzenlediği etkinlikler kapsamında Belediye Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe katıldı. Soylu ve beraberindekiler roman havalarının sergilendiği dans gösterisini ilgiyle izledi. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Gülşen Akgül ile Fatih Doğanoğlu'nun nikahını kıyarken, Soylu şahitlik yaparak evlilik cüzdanını geline verdi. 17 Temmuz Spor Salonu'nda partisinin belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısına katılan Soylu, adayları tek tek tebrik etti. Protokol konuşmaları sırasında Soylu'nun tablet bilgisayarını elinden bırakmayarak, bir şeyler yazması dikkat çekti.
Partililerin alkışları eşliğinde kürsüye gelen Soylu, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'e destek olanların 28 Şubat'tan sonra bankaları hortumlayanlar olduğunu iddia ederek, "Bu milletin dininde, bu milletin milliyetinde, bu milletin karakterinde ve bu milletin anlayışında gözleri vardır. Tamamlanamamış bir projeyi tamamlamaya çalışıyorlar. Onların yaptıklarının hiçbiri tesadüf değil. Bu ülkede Merkez Bankası'nın politika faizi 4.61'di. Bugün 11-12'ler seviyesinde. Bankaların murakıp raporlarına rağmen hortumlayanları hatırlıyorsunuz değil mi? CHP'nin oturduğu İstanbul dukalığına bir bakın. 28 Şubat'ta bankaları kim hortumlamışsa bugün CHP ile birlikte yeni bir tezgahın peşindeler. Yeniden bu milletin büyük zenginliğini, yeniden bu büyük milletin anlayışını iç etmenin ve bu milleti çıktığı kutlu yolculuktan geri döndürmenin peşindeler. Mustafa Sarıgül'e kim destek oluyorsa bilin ki 28 Şubat'tan sonra bu ülkenin bankalarını onlar hortumladılar. Kim İstanbul'da destek oluyorsa bir büyük oyunla, bir hain planla karşı karşıyadır. Bir şeyler gösterip bu milletin birikimlerini yine kendilerine aktarmaya çalışıyorlar. İştahları kabardı yine. O faiz lobisiyle, dünyadaki ortaklarıyla bir araya gelerek Türkiye'nin başına yeni bir kumpas yapmaya çalışıyorlar. Yeni bir tezgah yapmaya çalışıyorlar. Bir demokrasi suikasti gerçekleştiriyorlar. Bu ülkenin en önemli unsurlarından biri olan istiklal ve huzura bir suikast gerçekleştirmeye çalışıyorlar" diye konuştu.
30 Mart'ın yeni bir tarih olacağını söyleyen Soylu, şöyle konuştu:
"17 Aralık'a karşı yeni bir tarih var. Her türlü entrikaya karşı, her türlü iftaraya karşı yepyeni bir alçaklığa karşı yeni bir tarih var. O da 30 Mart olacak. Onlar nasıl bir irade ortaya koyarlarsa koysunlar. Biz niye 12 Eylül'de referanduma gittik dostlar, bir vesayetten kurtulma adına referanduma gitmedik mi? Yepyeni bir Türkiye oluşturmak adına referanduma gitmedik mi? Bu ülke 3-5 savcının güdümüne girsin diye mi referanduma gittik? Bu ülke askeri vesayetten kurtulsun, birilerinin vesayetine girsin diye mi referanduma gittik?"
Soylu konuşmasının ardından kürsüye çağırdığı adaylarla birlikte poz verdi.