AVRUPA Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Gazipaşa'da partisinin belediye başkan adaylarını tanıttı.

AK Parti Gazipaşa İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği Belediye Başkan adayı tanıtım toplantısına Bakan Çavuşoğlu'nun yanı sıra Ak Parti Milletvekili Gökçen Enç, Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Gazipaşa Belediye Başkan adayı Adil Çelik ve çok sayıda partili katıldı.

BÜYÜKŞEHİR YASASINI ANLATTI

Aday tanıtım töreninde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, Büyükşehir Yasası'nın TBMM'de yasalaştırmadan önce muhalefetin her zaman olduğu gibi hem Türkiye'de hem de Antalya'da serzenişlerde bulunduğunu söyledi. Yasayı savunurken darp edilmeye çalışıldığını ifade eden Türel, "Antalya'nın 590 köyüne bugün İl Özel İdaresi 10 milyon lira ile yatırım götürüyorken, yasadan sonra bunun tam 10 misli, en az 100 milyon lira ile köylerimiz hizmete kavuşacak. Sizin derdiniz, bizim derdimizdir. Sizin derdinizi çözmek, bizim siyaset anlayışımızdır. Siyaseti oturduğu koltuktan yapmak isteyenlerin bu hoşuna gitmedi" dedi.

AKAYDIN'A YÜKLENDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın, 'Antalya'dan Gazipaşa'ya hizmet mi gidermiş, ben Gazipaşa'nın yolunu bile bilmem' dediğini iddia eden Türel, "Bunların hepsi kayıtlarda var. Akaydın şimdi 'Büyükşehir Yasası çıktı, ben de köylere gitmeye başladım' diyor. Şükürler olsun, hiç olmazsa bu yasa sayesinde köylerin yolunu öğrenmeye başladı" diye konuştu. Yasada köy halkının emlak vergisi vermeyeceği hükmünün yer aldığını, hayvancılığın koruma altına alındığını kaydeden Türel, "Aksine köylü kardeşlerimiz tüm bu vergilerden muaf olacak. CHP'li, MHP'li ve diğer partilere oy vermiş herkesin oyunu istiyoruz. Çünkü biz ayrım yapmadan hizmet ediyoruz, edeceğiz" diye konuştu.

GAZİPAŞA BUNLARI HEK ETMİYOR

AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise "Gazipaşa, Alanya ile beraber Türkiye'nin ve Avrupa'nın en önemli turizm merkezi olacaktır" dedi. Çavuşoğlu, Gazipaşalıların hizmetin en iyisi hak ettiğini dile getiren Çavuşoğlu, "Gazipaşa'yı dünya kenti yapmaya çalışıyoruz. Antalya turizmin başkentidir ama Gazipaşa'yı da havaalanıyla, yat limanlarıyla, yollarla, otobanlarla Avrupa'ya açılan yeni bir kapı yapıyoruz" dedi. Gazipaşa'da turizm gelişirken tarımı ihmal etmediklerini vurgulayan Çavuşoğlu, 30 yıllık rüyayı gerçekleştirerek Gökçeler Barajı'nı yaptıklarını, önümüzdeki yıl barajı bitireceklerini kaydetti.

"Ak Parti hükümeti olarak Gazipaşa'da hayal edilemeyenleri ya da unutulmuş hayalleri gerçekleştirdik" diyen Çavuşoğlu, ilçenin yerel yönetimler anlamında 'Fetret Devri' yaşadığını savundu. Çavuşoğlu, ilçenin uykuda olduğunu ifade ederek, "20 Yıl önce Anavatan döneminde Belediye Başkanı olan değerli büyüğümüz Ahmet Büyükakça döneminde Gazipaşa ne hizmet adlıysa onunla kaldı. Daha iki projeyi yapamayanlar, Gazipaşa'ya hangi projeyi getirecek. Antalya'ya çivi çakamayanlar, Gazipaşa'nın yolunu bilmeyenler, yaylasından geçmeyenler, köylerini bilmeyenler Gazipaşa'ya hizmet getirebilir mi? O nedenle önümüzdeki seçimlere böyle bakacağız" diye konuştu.

ÖDÜNÇ OY İSTEDİ

AK Parti Gazipaşa Belediye Başkan Adayı Adil Çelik de “Bu dönemde sizlerden istediğim bana bir fırsat vermeniz. CHP'li belediyenin 10 yılda yapamadığı hizmeti 3 yılda yapacağıma söz veriyorum. Gazipaşalılardan bir defalığına ödünç oy istiyorum. İktidarın da gücü ile Gazipaşa'ya hak ettiği hizmeti en kısa zamanda getireceğim" dedi. Konuşmaların ardından, katılımcılar Belediye Başkan Adayı ve Aday Adayları ile birlikte el ele tutuşarak fotoğraf çektirdi. (FOTOĞRAFLI)