AK Parti Finike İlçe Başkanı Necati Bahçeci, mevcut belediye başkanı AK Parti'li Nail Dülgeroğlu'nun yeniden aday gösterileceğini öğrendiğini belirterek istifa etti. Bahçeci, "Birlikte seçim çalışması yürütmemin mümkün olmadığı gerekçesiyle görevimden istifa ediyorum" dedi.
Antalya'nın Finike İlçesi'nde 17 Mart 2012'den bu yana Ak Parti İlçe Başkanlığı yapan Necati Bahçeci, dün akşam saatlerinde partisinden istifa etti. İstifasını yazılı bir açıklamayla da duyuran Bahçeci, gerekçe olarak da ilçenin partili mevcut Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu'nu gösterdi. Belediye Başkanı Dülgeroğlu'nun partisi tarafından yeniden aday gösterileceğini öğrendiğini belirten Necati Bahçeci, uyum sorunu yaşadıkları başkanın tekrar aday gösterilmesine tepki koyduğunu kaydetti.
Partinin Finike adayları arasında adı geçen Necati Bahçeci, istifa gerekçesini şöyle açıkladı:
"Mevcut belediye başkanımızın, ilçe başkanlığımız süresince defalarca parti kusuru işlemesine ve partimize hiçbir katkı sunmamasına, partililerimiz tarafından adeta istenmeyen adam ilan edilmesine rağmen 2014 yerel seçimlerinde partimizden yeniden aday gösterilmesini içime sindiremiyorum. Partime olan sadakatimden ödün vermeden, ilçe belediye başkanı adayımızın partimize ve partililerimize layık ve partimizi temsile ehil olmadığını düşünüyorum. Birlikte seçim çalışması yürütmemin mümkün olmadığı gerekçesiyle görevimden istifa ediyorum."