Nursima KESKİN- Kerim BURUCU/ERZURUM, () - AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Tekman ve Karayazı ilçelerinde terör örgütü üyelerinin tehdidi ile 3 belediye meclis üyesinin istifa ettiğini ancak bağımsız olarak görevlerine sürdürdüklerini söyledi.
Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Aydın'da düzenlenen mitingde Erzurum'da meclis üyelerinin tehdit edilerek partiden istifa ettirildiğini açıklamıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 14 ilçe belediye başkanı ve Ak Parti yöneticileriyle birlikte bugün Müceldili Konağı'nda bir basın toplantısı düzenledi. 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili değerlendirmede bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Tayyip Erdoğan'ın dün Aydın'da, "Erzurum'dan bir telefon aldım. Bazı ilçelerde bölücü terör örgütünün temsilcileri meclis üyelerimizi tehdit ederek, istifa ettiriyorlar" sözlerini doğruladı. Başkan Mehmet Sekmen, güney ilçelerinde ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, AK Parti'ye yakın kişilerin tehdit edildiğini belirterek, "Teşkilat mensubu kardeşlerim asla taviz vermeyin. Ama bilin ki yanlarına da bırakmayacağız. Bunu yapanlara misli misli de karşılığını vereceğiz. Asla bırakmayacağız" diye konuştu.
Toplantıda hazır bulunan AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt da güney ilçelerinde meydana gelen tehdit olaylarıyla ilgili olarak, şunları söyledi:
"Türkiye büyük bir devlet. 3-5 çapulcuya pabuç bırakacak durumumuz yok. Dolayısıyla konu duyulduktan sonra gerekli mercilerle görüşmelerimizi yaptık. Orada gerekli tedbirler alındı ve seçim günü de hiçbir vatandaşımız korkmadan gidip oylarını kullanacak. Baskı sonucu Karayazı'dan 2, Tekman'dan 1 belediye meclüs üyesi arkadaşımız AK Parti'den istifa etti. Ama herhangi bir partiye geçmediler bağımsız olarak devam ediyorlar."

FOTOĞRAFLI