ERZURUM Büyükşehir Belediye Başkanlık görevini 2004'ten bu yana sürdüren Ahmet Küçükler, yeniden aday olmak için başvurduğunu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni bir adayla yola devam edeceklerini kendisine bildirdiğini söyledi. Yazılı bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yeniden aday olmak için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüklerini anlattı. Başkan Küçükler, şöyle dedi:
"Başbakanımızla görüştüm. Bu dönem yeni bir adayla devam etmek istiyorlar. Başbakanımızın takdiridir. Aday kim olacak, şu an bilmiyorum. Başbakanımız bize hangi görevi tevdi ederse o görevi yapmaya devam edeceğiz. Bu görevlendirme ve değişimler hizmette bir bayrak yarışıdır. 2004 yılında hizmet bayrağı bize teslim edildi. AK Partili bir belediye başkanı olarak 10 yıl boyunca durmadık, koştuk. Kalben müsterihim. Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde görev değişimi yine Başbakanımızın bir takdiridir. Biz AK Parti'nin bir hizmet neferiyiz." 
AK Parti'nin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığına İstanbul Milletvekili Mehmet Sekmen'i aday göstereceği öne sürüldü. Bir dönem Samandıra, iki dönem Kartal Belediye Başkanlığı görevi yapan 22'nci dönem İstanbul Milletvekili Sekmen'in adaylığının Başbakan Erdoğan tarafından önümüzdeki cuma günü açıklanması bekleniyor.  
(KS/İD) (FOTOĞRAFLI)