Elif DEMİRCİ/ İZMİR, () - BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’de dün yaptığı miting, yerel siyaseti hareketlendirdi. CHP’nin 'taşıma' diyerek katılanların İzmir dışından geldiğini öne sürdüğü miting için AK Parti milletvekilleri, "İzmir’i sallıyoruz", "CHP varoşları İzmir’den saymıyor" değerlendirmesinde bulundu.
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, dünkü mitingdeki kalabalıktan özellikle kararsız seçmenin etkilendiğini öne sürdü. Şengül, "AK Parti’nin İzmir’de şimdiye kadar yaptığı en kalabalık mitingdi. Ben şehir plancısı olduğum için iyi hesap yaparım. Yaklaşık 200 bin kişi vardı. Muhalefet, 'Diğer illerden taşıdılar' dedi. Onların ne söylediğinin önemi yok. Miting çok başarılıydı ne kadar iddialı olduğumuzun, seçmenin ne kadar heyecanlı olduğunun göstergesidir. Yarışa girmiyoruz, taşıma yapmadık. Onlarınkini de göreceğiz. Bizim açımızdan çok başarılıydı. Meydana gelen kalabalık kendi kendine bir sinerji oluşturdu. Bu miting, kafasında soru işareti olanları, AK Parti’nin İzmir’de başarılı olacağına inandırır" diye konuştu.
'CHP VAROŞLARI İZMİR’DEN SAYMIYOR'
Şengül, mitingdeki kalabalık ve coşkunun teşkilatları da motive ettiğini belirterek, "Sadece adayların, meclis üyesi adaylarının çalışmalarıyla seçim alınmaz partililerin de motive olması gerekiyor. Teşkilatlar motive oldu. Kararsız olan seçmende etkili oldu. Tabanımız motive oldu. Bizi gören kadınlar 'Ben çalışmak istiyorum, ev ev gezmek istiyorum' dedi. İzmir’i sallıyoruz. CHP, AK Parti’nin İzmir mitingine 'taşıma' demiş. Anlaşılan varoşları ve çevre illeri İzmir’den saymıyorlar" dedi.
'GÜLTEPE’DEN YÜRÜYENLERİ GÖRÜNCE GÖZLERİM DOLDU'
AK Parti İzmir Milletvekili, Konak Belediye Başkan adayı İlknur Denizli ise insanların Gültepe’den yürüyerek mitinge geldiğini belirterek, "Muhteşemdi, çok kalabalıktı, enerjisi çok yüksek bir mitingdi. Her yerden insanlar geldi. Gültepe’den yürüyerek gelenleri görünce gözlerim doldu. Yüreklerde 'İzmir’i kurtaralım yıldız yapalım' hedefi vardı. Ağrı’dan bile insanlar telefonla beni aradı. 'Biz de İzmir’de olup o heyecanı yaşamak isterdik' dediler. 12 yıldır İzmir’de yapılan en ciddi katılımlı mitingdi. İnsanların gözlerinde ışık çok önemli" ifadelerini kullandı.
'CHP’YE GÖRE İZMİRLİ SAHİL BANDINDA YAŞAR'
Denizli, CHP’nin 'taşıma kalabalık' iddiaları için de "Nereden taşınmışlar, onlara sormak lazım. Onlara göre kıyı bandındakiler İzmirli, ilçeden gelirse taşıma. Kınık’tan iki çocuğunu alıp gelen kadını görünce bu mücadeleye bir kez daha saygı duydum. Onlar dış ilçeleri İzmir’den saymıyorlar. İzmirliler sadece sahil bandında yaşamıyorlar" dedi.
'CEMAAT MİTİNGİ BÖLMEK İÇİN PİKNİK VE HATİM DÜZENLEDİ'
AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, mitingdeki coşku ve kabalığın halkın demokrasiye ve Başbakan’a sahip çıkmasından kaynaklandığını öne sürerek, mitinge katılımın az olması için cemaatin piknik ve hatim merasimleri düzenlediğini iddia etti. Tekelioğlu, "Cemaatin yaptıklarına karşı halk Başbakan’ın yanında yer aldı. Başbakan'la kalabalığın kucaklaşması önemliydi. CHP miting için 'taşıma' demiş. Biz teşkilata otobüs yetiştiremedik. İzmir dışından gelen yoktu. Onların ne söylediği hiç önemli değil. Gaziemir’de bayrak asan gençlerimizi tekme tokat dövdüler. Onlar vandallıklarını yapıyorlar. Çocukları darp ediyorlar" diye konuştu.

ED(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)