ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde Ak Parti, sürpriz yaparak şimdiki Demokrat Parti'li Belediye Başkanı Tekin Bayram'ı yerel seçimlerde aday gösterdi. Bayram, adaylık açıklamasından önce DP'den istifa ettiğini belirtti.
Ak Parti Genel Merkezi, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde sandığa gideceği Isparta'nın ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Isparta'da en büyük sürpriz Yalvaç'ta oldu. Yalvaç Belediye Başkan adaylığı için 8 kişi başvurmuştu. Ak Parti, Yalvaç adayının 20 yıldır belediye başkanlığı yapan Tekin Bayram olduğunu ilan etti.
Adaylık başvurusu bulunmayan Tekin Bayram'ın aday gösterilmesine tepki gösteren aday adayı Nuh Murat Sarıoğlu, belediye başkan adaylığından vazgeçmediğini açıkladı. Sarıoğlu, "Hangi parti olursa olsun aday olacağım ve 20 yıllık kavağı devirmeye geleceğim" dedi.
Başkan Tekin Bayram da "Sayın Başbakan iyi bir siyasetçi. 2009 yılında yapılan yerel seçimler öncesi de Yalvaç'ta kamuoyu araştırması yaptırdıklarında, benim şanslı olduğumu görüp partiye almak istediler ancak dönemin Yalvaçlı milletvekili buna engel oldu. Ben DP adayı olarak seçimi kazandım. Bu seçimler öncesinde de benzer bir sonuç çıkınca, bu kez Sayın Başbakan kararı bizzat kendisi verdi sanıyorum ve aday olarak belirlendim. Benim derdim memleketime en iyi hizmeti getirmek, bunu da Ak Parti ile başaracağıma inanıyorum. Ak Parti bayrağını Yalvaç'ta dalgalandırmak boynumun borcudur" diye konuştu.
Bayram, dün Ak Parti'den aday gösterilmeden önce Demokrat Parti'den istifa ettiğini söyledi.
SİYASETE 1989 YILINDA GİRDİ
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunu olan Tekin Bayram, Çankırı Tarım İl Müdürü görevindeyken 1989 yılında ANAP'tan Yalvaç Belediye Başkan adayı oldu ve seçimi kazanarak göreve başladı. 1994 ve 1999 yıllarında da seçimi kazanan Bayram, ANAP'ın dağılması ile 2004'de girdiği seçimi Ak Parti adayına karşı kaybetti. Bir dönem ara veren Bayram, 2009 seçimlerinde DP adayı olarak kazandı. Halen görevde olan Bayram, tekrar seçilirse 5'inci dönem belediye başkanlığı yapacak. (FOTOĞRAFLI)