AK Parti Bolu İl Başkanı Ömer Sayın, partisinin İl Danışma Meclisi toplantısında salonu dolduran partililere yarın il yöneticileri ile birlikte görevi bırakıp istifalarını sunacaklarını açıkladı.
AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısı Ticaret ve Sanayi Odası salonunda yapıldı. Bolu il teşkilatları ile ilçe belediye başkanlarının katıldığı toplantının yapılacağı salona Gençlik Kolları tarafından 'Bir babamız da sen oldun evlatların seni unutmayacak' yazılı pankart asıldı. İl Başkanı Ömer Sayın yaptığı konuşmada şöşye dedi:
"Özellikle belediye başkanlarına sesleniyorum. Belediye başkanlığınız, izim belediye başkanlığı yaptığımız zaman gibi değil. Biz devletin her çaldığımız kapısından kovularak bu günlere geldik. Ama sizler daha ak merdivenlerden çıkarken sizi daire başkanı, genel müdür yukarıda kapıda karşılıyor. Bunların kıymetini bilin. Aziz milletimiz bugüne kadar bu partiye çok emek verdi. İnanıyor ve yürekten istiyorum ki bundan sonra da çok büyük destekler verecektir. Bu desteğin size verdiği gücü kesinlikle öfkenizin, hırsınızın, ihtiraslarınızın ve hatta sevginizin kölesi ne olur yapmayın. Aksi halde sizlere bunun vebali çok ağır olur."
Sayın, 13 Şubat 2011 tarihinden bu yana il başkanlığı görevini sürdürdüğünü, yarından itibaren görevi bırakacağını belirtirken, bunun yeni ortaya çıkan bir karar olmadığını anlattı. İl Başkanı Ömer Sayın, şöyle devam edildi:
"Bu çok yakın arkadaşlarımla ve genel merkezle paylaştığım kararın bir tahakkukudur. Bugün il başkanlığı görevimde son gün. Yarın il yönetimindeki arkadaşlarla beraber istifalarımızı koordinatörümüze vereceğiz. Bırakmak için hiçbir neden yok, ya da birçok nedeni var. Ama bugün hiçbir tanesini söyleme zamanı değil. Her şeyin bir zamanı var. Her şeyi zamanında ve tadında bırakmak lazım. Zamanı geldi, o nedenle bırakıyorum. Zamanında bir meyveyi ağaçtan toplamazsanız çürür. Zamanında ekin biçmezseniz yerle yeksan olur. Her şeyin zamanını bilmek gerekli ve şimdi gitme vakti."
 
MY(MÇ/İD) (FOTOĞRAFLI)