AK Parti Konya İl Başkanlığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın Konya’da katılacağı toplu açılış töreninde parti üyelerinin katılım potansiyelini ölçecek. Bunun için İl Başkanlığı’nın, üyelerine açılışın yapılacağı salona girebilmeleri için barkotlu bilet dağıttığı belirtildi. Parti yetkilileri, uygulamanın AK Parti İl Teşkilatı tarafından ilçe teşkilatlarının kaç partiliyi açılışa getirebileceğinin tespit edilebilmesi ve kaç partilinin açılış törenine katıldığını belirlemek için yapıldığını belirtti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mevlana'nın ölüm yıldönümü nedeniyle yarın düzenlenecek olan Şeb-i Arus törenine katılmak için Konya'ya gelecek. Törenden önce kente gelecek olan Başbakan Erdoğan, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl temeli atılan ve bu yıl yapımı tamamlanan 10 bin kişilik Spor ve Kongre Merkezi'nde 115 yatırımın toplu açılış törenini yapacak ve burada halka hitap edecek.
BARKOTLU BİLET
AK Parti Konya İl Başkanlığı'nın kongre merkezinde yapılacak olan açılış töreni öncesi 31 ilçe teşkilatına barkotlu bilet dağıttığı bildirildi. AK Parti Selçuklu İlçe Teşkilatı ise dağıtılan bu biletleri sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinde üyelerine 'Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan 17 Aralık 2013 salı günü Konya'da. Başbakanımızın katılımı ile gerçekleştirilecek toplu açılış töreni 17 Aralık 2013 saat 12.30'da yapımı tamamlanan Konya Büyükşehir Belediyesi 10 bin kişilik Spor ve Kongre Merkezi'nde yapılacaktır. Girişler barkotlu biletlerle yapılacak olup, ücretsiz giriş biletlerinizi Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanlığı'ndan alabilirsiniz.' notuyla duyurdu.
AK Parti Konya İl Başkanlığı yetkilileri ise, uygulamanın AK Parti İl Teşkilatı tarafından ilçe teşkilatlarının kaç partiliyi açılışa getirebileceğinin tespit edilebilmesi ve kaç partilinin açılış törenine katıldığını belirlemek için yapıldığını belirtti. 
Parti üyesi olmayanların ise toplu açılış töreninin yapılacağı salona biletsiz girebilecekleri bildirildi.