Elif DEMİRCİ / İZMİR, () - İZMİR’de 10 bin 296 sandığın her birinde 4 kişi görevlendiren AK Parti, 41 bin 184 kişiyle sahada olacak. AK Parti seçim güvenliği için özel yazılım geliştirdi. Dört kişiden biri elindeki akıllı telefona kullanıcı adı ve şifresi girerek sandık sonuçlarını yazıp, tutanağın fotoğrafını yükleyecek. Sadece sandık sorumluları değil, okul sorumluları da aynı işlemi yapacak. Sonuçlar Genel Merkez’den izlenecek.
AK Parti, bu yıl ilk kez akıllı telefonla sandığa gidiyor. Seçim güvenliği için geliştirilen özel yazılım hakkında sandık sorumlularına eğitim verildi. İzmir’de her sandıkta bir gözlemci, bir yardımcı, bir kadın ve bir genç modeliyle teşkilatlanan partide 10 bin 296 sandıkta 41 bin 184 kişi görev alacak. Bu dört kişiden biri akıllı telefona veri girecek. Görevli kişi, seçim güvenliği için partinin özel olarak hazırladığı uygulamaya telefonundan 'yerelsecimtr.com/m' linkine tıklayarak girecek. Kullanıcı adı ve şifresini girerek, sandık sorumlusu ise sandık sonucunu ve ıslak imzalı tutanağın fotoğrafını sisteme yükleyecek, okul sorumluları da sandıkların toplam sonucunu girecek. Ülke genelinde yapılacak uygulamada veriler, il başkanlıklarından ve Genel Merkez’den izlenecek.
AK Parti akıllı telefonun yanı sıra, geçmiş seçimlerde kullandığı klasik seçim izleme yöntemini yine uygulayacak. Sandık sorumluları sonuçları ilçe başkanlığına bildirecek, bilgisayara girecek sonuçlar, İzmir İl Başkanlığı’ndaki Seçim Koordinasyon Merkezi’nde toplanacak.
ED(AÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)