AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Galip Ensarioğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile birlikte geldiği kentte coşkuyla karşılandı.
AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Galip Ensarioğlu, bugün beraberinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, partinin Diyarbakır milletvekilleri Cuma İçten, Oya Eronat, Mine Lök Beyaz birlikte özel uçakla Diyarbakır'a geldi. Ensarioğlu ve beraberindekiler havaalanında, davul- zurna eşliğinde halaylarla karşılandı. Zaman zaman izdihamın yaşandığı karşılama sırasında Ensarioğlu ile Bakan Eker, güçlükle otobüse ulaşabildi. AK Parti'liler daha sonar otobüsle şehir turu attıktan sonra gittikleri AK Parti İl Başkanlığı'nda 'Galip Başkan' sloganlarıyla karşılandı.
ENSARİOĞLU: KARA PROPAGANDAYA BAŞLADILAR
Ak Parti binasında açıklama yapan Ensarioğlu, hayallerinde hep Diyarbakır olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Bizim için dünyevi makamların en kıymetlisi Diyarbakır kentine, Diyarbakırlılara hizmetkar olmaktır. Kendim için hayal edebileceğim, varabileceğim en büyük makam Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'dır. Sizin bu coşkunuzu, heyecanınızı, özleminizi gördükten sonra 30 Mart'ın sonucu bellidir. Diyarbakır hizmete, barışa, huzura, değişime susamış ve büyük değişim bizi bekliyor. İsmimiz açıklandığı günden bugüne maalesef sosyal medyada, her yerde, çok siyasi nezakete, üsluba uymayan, ahlaka uymayan her türlü iftira ve kara propagandaya başladılar. Bu şunu gösteriyor ismimiz dahi yetti. Biz bu çamura bulaşmayacağız, siyasi nezaketi asla elden bırakmayacağız. Kimsenin onuruna, şerefine, haysiyetine, kişiliğine asla laf etmeyeceğiz. Biz barış, huzur, hizmet, değişimden ve yeni, Diyarbakır'dan yanayız."
'ELİMİZDE BOMBA, TAŞ MOLOTOF OLMAYACAK'
Diyarbakır'ın 30 Mart'ta tercihini yapacağını belirten Ensarioğlu, şöyle devam etti:
"Ağzından demokrasi lafını düşürmeyenlerin demokrasinin en temel unsuru seçimdir. Demokratik bir ortamda halkın iradesinin sandığa yansımasıdır. Bu şehirde bir başkasının adaylığına dahi tahammül edemeyenler, kendisinden başka hiçbir sese, şahsiyete, renge tahammül edemeyenlerin demokratlığı büyük bir yalandan başka bir şey değildir. Biz seçimin sonuna kadar Diyarbakır'ın huzuru, barışı için ve bu seçimlerin huzur içerisinde geçmesi için elimizden gelen bütün gayreti sarf edeceğiz. Diyarbakır'ın camını çerçevesine, canına hiçbir şeyine zarar vermeyeceğiz. Gözümüz gibi koruyacağız. En büyük verdiğimiz zarar bugün trafiği tıkamaktır, Diyarbakır halkından özür diliyoruz bunun için. Biz seçim boyunca fikirlerimizi, düşüncelerimizi, projelerimizi, siyasetimizi kendimiz anlatacağız. Bunu ifade ederken de asla elimizi de taş olmayacak, asla elimizde molotof olamayacak, asla elimizi de bomba olmayacak. Elimizi sadece dostluğa uzatacağız. Bize ellerini uzatmasalar dahi elimizi dostluğa uzatacağız. Ağzımızda asla kötü söz, küfür olmayacak bize yakışmaz. Onlar her gün bize küfür etse de bizim ağzımızdan barışın en güzeli olan Allah'ın selamından başka bir şey çıkmayacak."
'İL BİNAMIZI BOMBA ATTILAR'
Ensarioğlu, özgür siyasetin yolunun açıldığını belirterek, şunları söyledi:
"Diyarbakır'a bundan sonra demokrasi, siyaset, nezaket yakışır. Biz buna varız, seçime kadar örnek bir siyaset yürüteceğiz. Diyarbakır'da kimsenin şeref, haysiyeti ve kişiliğiyle bizim işimiz olamayacak. Ancak barıştan başka bir şey konuşmayanların siyaset yöntemlerine çok dikkat etmesi lazım. Bütün Diyarbakır, bütün Türkiye bizi seyrediyor. Daha dün bile fikirlerini protesto edenlerin Diyarbakır sokaklarını savaş alanına çevirmesi ve parti il binamıza iki adet bomba atıldı. Kim barışı istiyor, Diyarbakır halkı görecek. Tercihini de ya hizmetten, barıştan yana yapacak yada çözümsüzlükten yana yapacak. Ben ve arkadaşlarım bugüne kadar rakibimize BDP'ye ve o anlayışa karşı, yapılan bütün saldırıları, bütün haksızlıkları buradan protesto ediyor ve lanetliyoruz. Ancak her girdiğimiz seçimde bütün seçim bürolarımız bombalandı, molotof, taş atıldı. Bir tekini protesto etsinler. Kim siyasetten, barıştan yana hizmetten yana göreceğiz. Bundan sonra siyasi nezaket dışında asla, kendimizi ev projelerimiz anlatma dışında, Diyarbakır'a hizmet dışında barış dışında ağzımızdan bir şey çıkmayacak. Yeter ki Diyarbakır 15 yıldır bu anlayış ve belediyecilikle yönetiliyor. Diyarbakır, Türkiye, Ak Parti belediyeleri ortada millet tercihini yapacak. Burada siyaset dışında, siyasetin, çatışma ortamının, duygusal ortamının avantajları dışında iş bugüne kadar hizmetlerini, adaylarını, yapacaklarını ön plana çıkarmayanlar bilsinler ki bundan sonra başka bir Türkiye var. Onlarda artık bilsinler ki onlarda artık hizmet üretmek zorundadır."
Diyarbakır'da doğup büyüdüğünü ve kentin sorunlarını bildiğini belirten Ensarioğlu, "Hep birlikte Diyarbakır'ın kaderini değiştireceğiz. Diyarbakır'ın kaderi kimsenin değil sizlerin elindedir. Benim Allah'tan ve sizden başka hiç kimseye ihtiyacım yok. Tercih sizlerindir, en büyük hakem Diyarbakır halkıdır. Zafer inanların, Diyarbakır'ın barışın, huzurun ve bizlerin olacak" dedi.
EKER, İL BİNASINA BOMBALI SALDIRIYI KINADI
Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'nin 80-90 yıllık tarihinde biriken sorunları özellikle de bölgede kan ve göz yaşına neden olur sorunları barış ve kardeşlik projesiyle Başbakan Erdoğan'ın çözme iradesini ortaya koyduğunu söyledi. Eker, şöyle konuştu:
"Bizimle birlikte bütün Türkiye bu süreçle birlikte, yeni bir Türkiye'nin inşa edildiğini görüyor ve tanık oluyor. Biz başkaları gibi gözyaşından, kandan, ızdıraptan, yakmadan yıkmadan değil biz huzurdan, güvenden, birlik beraberlik ve kardeşlikten bütün Türkiye nasiplensin istiyoruz. Bizim çağrımız, çabamız, gayemiz, projelerimiz ve hedefimiz budur. Ama birileri Türkiye'nin yaklaşık bir yıldır içine girdiği barış ve huzur ortamıyla çözüm süreciyle birlikte gelişen huzurdan rahatsız oldu ki bizim partimize saldırıyor. Dün akşam il başkanlığımıza atılan bomba hemen yanı başımızda bulunan esnafımıza verilen zarar aslında inanıyorum ki bütün Türkiye'nin de ve Diyarbakır'ın kalbinde mahkum olmuştur. Biz bu anlayışı ve arkasında duran zihniyeti şiddetle kınıyoruz. Bu yol, yol değil. Şimdi kim provokasyon yapıyor. Kim barışa bomba atıyor belli. Bizim şimdi bu saldırı ve bunun gibi saldırılar karşıda adında özellikle barış ve demokrasi olan partinin ve onun siyasi sözcülerinin bu şekilde bomba atanları, taş atanları lanetlemelerini, kınamalarını ve bunların arkasında durmamalarını tavsiye ediyoruz, davet ediyoruz onları."
Diyarbakır'da neredeyse son 15 yıldır belediyecilik hizmetleri olmadığını söyleyen Bakan Eker, "Bu şehre yakışmayan, bu şehrinin insanına da, tarihine de, kültürüne de, inancına da yakışmayan bir anlayışla bu şehir belediyecilik hizmetleri ve yerel yönetim anlayışıyla yönetiliyor. Biz diyoruz ki bu şehir buna layık değil. Biz vatandaşlarımıza diyoruz ki, siyasi düşünceniz ne olursa olsun genel seçimlerde kime oy verirseniz verin. Ama Diyarbakırlı vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artıracak, şehrini güzelleştirecek, sokağını daha temiz hale getirecek bir yerel yönetim ve belediyecilik anlayışına hepimizin ihtiyacı var. Belediye hizmeti götürdüğümüz şehirlerdeki farkı, Diyarbakır'ın yönetimini üstlenen zihniyetin farkıyla biz mukayese ediyoruz. Ve inanın üzülüyoruz. Diyarbakır bunu hak etmiyor. Şimdi önümüzde bir fırsat var. Bu fırsatın tarihi 30 Mart'tır. İnşallah 30 Mart'ta Mehmet Galip Ensarioğlu'yla ve belirleyeceğimiz ilçe belediye başkan adaylarıyla birlikte bu fırsatı yakalayacağız" diye konuştu.