AK Parti Adana il teşkilatı, yerel seçimler için büyükşehir belediye başkan adayı ve ilçe belediye başkan adaylarını belirlemek amacıyla temayül (eğilim) yoklaması yaptı.
30 Mart 2014'teki yerel seçimler için Ak Parti Adana il teşkilatının temayül yoklaması, Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem'in koordinesinde Yüreğir Spor Salonu'nda saat 10.00'da başladı. Oy verme işlemi öncesi bir konuşma yapan Ekrem Erdem, Mart ayında gerçekleşecek yerel seçimler öncesi teşkilatın adaylara eğilimini ve yaklaşımını öğrenmek üzere böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi. Ak Parti'nin 12 yılı geride bıraktığını belirten Erdem, "Hemen her kesimde başarılarla, halkın büyük teveccühü ile iktidara geldi. Ak Parti iktidarda bulunduğu bu sürede muhteşem hizmetlere, muhteşem eserlere imza attı. Bu hizmetler nedeniyle kadirşinas bilen milletimiz de hemen her kesimde oyunu vererek yolumuzu açtı ve bizler de bu şekilde hizmetlerimize devam ettik. Bizlere güvenen, bizlere destek veren, bizi iktidara getiren ve ülkenin gelişimini sağlamamızı sağlayan milletimize şükranlarımı arz ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Adana Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkanları için gizli oylama yapıldı. Büyükşehir belediye başkan adaylığı için yapılan temayüle parti kurucu üyeleri, il başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, il kadın ve gençlik kolları yönetimi, il disiplin kurulu, il parti içi demokrasi hakem kurulu, ilçe başkanları ve yönetim kurulu, ilçelerin kadın ve gençlik kolları yönetimleri, ilçe belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri ve ilçe belediye meclis üyeleri oy verdi. 'Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı için en fazla iki isim tercihi yapılabildi.
Saat 16.00'da tamamlanan temayül yoklamasının Ak Parti Genel Merkezi tarafından değerlendirileceği ve sonuçlarının açıklanmayacağı bildirildi.