FİKRET YENİ: ADANA'DA YAKLAŞIK 50 BİN GEÇERSİZ OY TESPİT EDİLDİ

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni beraberine AK Parti Adana Milletvekilleri Fatoş Gürkan, Necdet Ünüvar, Mehmet Şükrü Erdinç ile AK Parti Kadın Kolları Adana İl Başkanı Emine Karaköse ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Adana'da herhangi bir sorun olmadan itinayla güzel bir seçimin neticelendiğini söyleyen Yeni, "Seçim neticesinde geçersiz sayılan çok ciddi bir oy söz konusu. Bize gelen sandık sonuçlarından sonra ortaya çıkan fiili gerçek çerçevesinde biz AK Parti olarak Adanalı hemşerilerimizin vermiş oldukları oyun daha şeffaf bir şekilde daha gerçekçi bir şekilde tespiti amacıyla bugün seçim kurullarına gerekli itirazları yaptık" dedi.

Adana'da yaklaşık 50 bin civarında geçersiz oy tespit edildiğine dikkat çeken Yeni, "Şimdi bu geçersiz oyların tespitini yapan sandık kurulları bu konuda fazla deneyimi olmayan, belki de ilk defa bir birleşik oy pusulasını hayatında gören kişiler tarafından yapılan tespitlerle ortaya çıktı. Biz de istiyoruz ki, bu işte daha deneyimli, bu işi yasal mevzuat içerisinde yapmakla yetkilendirilmiş kişiler görsün. Onların gördüğü çerçevede Adana hiç olmazsa kafasında herhangi bir soru işareti olmaksızın seçimi atlatsın istiyoruz. Geçmişte Adana'da yaşanan seçim sürecinde değişik spekülasyonlar oldu. Aslında biz yapmış olduğumuz bu hareketle Adana kamuoyunda muhtemel çıkabilecek herhangi bir speküleslonları kaldırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

"İTİRAZLAR BİZİM YASAL HAKKIMIZ"

İtirazların yasal hakları olduğunu belirten Yeni, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz yasal hakkımızı kullanınca her nedense buna çok ciddi bir tepki ortaya çıktı bazı siyasi parti mensuplarınca. Bunu da anlayabilmiş değiliz. Yasanın verdiği bir hakkın kullanılması neden bu şekilde böyle yanlış bir algı ortaya konmak istercesine ifade ediliyor bunu da anlayabilmiş değiliz. Ama her nedense bizim yapmış olduğumuz ve tamamen yasal hakkımızı kullanmaktan ibaret bu başvurularımız bazı siyasi parti milletvekillerimizce ve genel başkan yardımcısı düzeyinde parti yetkililerince sanki olağan üstü bir halmiş, olağan üstü bir durummuş gibi ifade edilmekte. Mademki demokratik çerçevede yapılan seçimle bu seçimi aldıklarını düşünüyorlar. Kendilerinin de bizim bulduracağımız seçim kurulu üyesi kadar seçim kurulu buldurabilecekleri 5-6 tane bu konuda profesyonel, hatta hukukçulardan müteşşekil insanların önünde açılacak sandıklarda oyların tespiti neden kendilerini rahatsız ediyor anlayabilmiş değilim. İnsanların kafasında herhangi bir tereddüt kalmasın bizde en azından kendimizi bu konuda eksik olan bir şey kalmadı psikolojisini ortaya koyalım düşüncesiyle teşkilatımız olarak böyle bir çalışma içerisine girdik. Yapmış olduğumuz şey kanuni bir hakkımız, bu hakkın kullanılmasında her nedense seçim kurullarına baskı oluşturuluyor, seçim kurullarına baskı oluşturalacak gibi böyle tam aksine kendilerince baskı oluşturmaya yönelik bir söylem içerisindeler. O arkadaşlara şunu seslenmek istiyorum madem kazandınız çok şeffaf bir ortamda bu Adana kamuoyuyla paylaşılsın."

Yeni, Adana'nın 4 merkez ilçesi ile Karaisalı, Kozan ve Ceyhan ilçelerinde itiraz başvurularını yaptıklarını söyledi.

Salih ÜÇTEPE / ADANA, ()

SÜ(SÜ/SSA)