BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen ve 2 gün sürecek olan 21. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında konuştu. Başbakan Erdoğan Erdoğan, "CHP’ye rağmen millet demokrasiyi getirmiştir. Bu ülkeyi CHP değil millet kurmuştur. Ne Cumhuriyet birilerinin tapulu malıdır, ne Marmaray birilerinin tapulu malıdır. Biz hizmetkarız. Bugün varız yakın yokuz" dedi.
Başbakan Erdoğan, "Marmaray 153 yıllık hayaldi. Sultan Abdülmecit bunu hayal etmişti. Bunun mimari çizgilerini çizdirmişti. Osmanlı devletinde de Cumhuriyet tarihimizde de bu hayal gerçeğe dönüştürülemedi. Bizim zeki gençliğimiz akıllı gençliğimiz bunu neden sormaz? Tüp geçit dedim de aklıma tüp kuyrukları geldi. Bugün birçok genç tüpün ne olduğunu bile bilmiyor. Çünkü artık birçok eve tüp değil doğalgaz giriyor" dedi.
"ONLAR 10. YIL MARŞI'NI SÖYLERKEN BİZ"
Başbakan Erdoğan, "Bu muhalefette acaba Marmaray vizyonunu gören var mı? Biz İstanbul'da cumhurbaşkanımızla, bakanlarımızla konuk cumhurbaşkanıyla konuk başbakanlarla en önemlisi de yüz binlerce vatandaşımızla Marmaray coşkusunu yaşarken, Muhalefetin Genel Müdürü Ankara Tandoğan'da son derece seviyesiz, son derece edep dışı bir biçimde, bu ülkenin Başbakanı'na hakaret ediyor. Onlar hep birlikte 10. Yıl Marşı'nı söylerken biz, 90. yıla Marmaray'ı hediye ediyor, 100. yılın hedeflerinden bahsediyoruz" diye konuştu.
"MARMARAY’IN DULARLA AÇILMASI YADIRGANDI"
Başbakan Erdoğan, "Marmaray'ın dualarla açılmasını birileri yadırgadı. Bu ülkenin ilk meclisi Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının iştirak ettiği dualarla açılmıştır. Marmaray'ın dualarla açılması sizi neden rahatsız ediyor? Bu ülkenin bizzat İstiklal Marşı'nda dua vardır. Nedir o: Ruhumun senden İlahî, şudur ancak emeli. Değmesin ma'bedimin göğsüne nâ-mahrem eli! Bu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli" dedi.
"YENİ TÜRKİYE’DE KİMSE KENDİSİNİ DIŞLANMIŞ HİSSETMESİN"
Başbakan Erdoğan, "Yeni Türkiye'de imtiyazlara yer yoktur ve olamaz. Yeni Türkiye'de, siyasette, hukukta, ekonomide, sosyal hayatta, imtiyazlara yer yoktur ve olamaz. Türkiye'nin sahibi 76 milyonun tamamıdır. Bayrağın sahibi, vatanın sahibi, ortak değerlerimizin sahibi 76 milyonun tamamıdır. Hiç kimse kendini dışlanmış, ötekileştirilmiş hissetmesin. Türkiye'de yaşanan tam anlamıyla bir normalleşmedir" diye konuştu.
"CHP’YE RAĞMEN MİLLET DEMOKRASİYİ GETİRMİŞTİR"
Başbakan Erdoğan, "CHP’ye rağmen millet demokrasiyi getirmiştir. Bu ülkeyi CHP değil millet kurmuştur. Ne Cumhuriyet birilerinin tapulu malıdır, ne Marmaray birilerinin tapulu malıdır. Biz hizmetkarız. Bugün varız yakın yokuz" dedi.