AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde yaptığı konuşmada, 17 Aralık operasyonu ve son günlerde tartışılan ses kayıtlarının tümünün yalan olduğunu ileri sürdü. Bakan ilçeden ayrılırken, konvoyun geçtiği caddenin ortasına konulan bir ayakkabı kutusu dikkat çekti.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, partisinin yerel seçim çalışmalarına katılmak üzere 2 günlük bir program çerçevesinde, aynı zamanda seçim bölgesi olan Sakarya'ya geldi. Kent girişinde il protokolü ve partililer tarafından karşılanan Bakan Ayşenur İslam daha sonra Söğütlü İlçesine hareket etti. Burada ilk önce Ak Parti İlçe teşkilatını ve Belediyeyi ziyaret eden Bakan İslam, ardından belediyenin önüne kurulan platformda ilçe halkına hitap etti.
Bakanı Ayşenur İslam, konuşmanın büyük kısmını 17 Aralık operasyonu ve son günlerde artan telefon kaydı iddialarına ayırdı. Bakan İslam, bu iddiaları ortaya atanların amacının ülkeye darbe getirmek olduğunu söyledi. Kaset ve ses kaydı iddialarının tümünün yalan olduğunu belirterek, "Biz geçmişte şunu, şunu ve şunu yaptık ve yine bizi seçerseniz bunu, bunu ve bunu yapacağız diyoruz. Bizden başka bunu söyleyen var mı? Diyorlar ki 'Eskiye dönmek istiyoruz. Sizden önceki zamanlara dönmek istiyoruz. Sizi sandıkta yok edemedik, darbeyle devirmek istiyoruz, askerle deviremedik bürokrasiyle devirmek istiyoruz. O da mı olmadı? Kasetle devirmek istiyoruz' diyorlar. Deviremezler. Neden mi deviremezler? Söyledikleri herşey yalan, bunun için deviremezler" diye konuştu.
Bakan Ayşenur İslam, konuşmasının ardından Adapazarı'nda çeşitli programlara katılmak üzere Söğütlü'den ayrıldı. Bakan'ın konvoyunun kullandığı güzergahtaki  cadde ortasında bir ayakkabı kutusu olması dikkat çekti. Bakan İslam'ın konvoyu, ayakkabı kutusunun yanından geçerek yola devam etti. Ayakkabı kutusunun caddeye kim tarafından konulduğu öğrenilemedi.

ZT,AG(MB/AAA) (FOTOĞRAFLI)