MARDİN Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Kürt halkının 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde vereceği oylarla kimliğini dünyaya duyuracağını ve Abdullah Öcalan'ın özgürleşmesi için zemin oluşturacağını söyledi.
BDP Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde, miting düzenleyerek, Belediye Başkan adayı Emrullah Cin'i tanıttı. BDP'nin Kışla Mahallesi'ndeki mitingine; BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, BDP Viranşehir Belediye Başkan adayı Emrullah Cin ile yaklaşık 4 bin partili katıldı. Öcalan lehine slogan atılan mitingde kalabalığa konuşan ve Kürt halkının 30 Mart'ta vereceği oylarla adaylarının dünyaya tanıtacağını söyleyen Ahmet Türk, "Kürt halkı kendini 30 Mart'ta yapılacak seçimde vereceğiniz oylarla kendi kimliğini dünyaya duyurmalıdır. Kürt halkının lideri Öcalan'ın özgürleşmesi için zemin oluşturmalıyız. Arapların özgürleşmesi, Kürtlerin özgür olmasına bağlıdır. Bu iki halk ayrılmaz bir parçadır" dedi.
Öcalan'ın barış ve demokrasi çabalarının dikkate alınmadığını ifade eden BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ise şöyle konuştu:
"Sayın Öcalan her görüşmesinde sürekli barıştan çözümden ve demokrasiden yana çabalarını yüksek sesle dile getirmekte. Ancak AKP hükümeti bu çabayı dikkate almamış ve gereken çabayı göstermemiştir. Buradan seslenmek istiyoruz. Bu süreci dikkate almak istiyorsanız, halkların kardeşliğini barışı demokratikleşmeyi esas almak istiyorsanız, Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan'ın ortaya koymuş olduğu çözüm önerilerini dikkate almalısınız. Bunlar dikkate alınmadığında olacaklardan, doğacak sonuçlardan AKP hükümeti ve parlamentoda bulunan tüm siyasi partiler sorumludur. Bu halkın eli yakalarında olacak. Önümüzdeki seçimden sonra özerk özgür Kürdistan'ı oynayacağız, bunu referanduma sunacağız."