MARDİN, () - MARDİN Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, "Türk hükümeti IŞİD çetelerinin sınırdan Suriye'ye geçişine yakın zamana kadar izin verdi" dedi.
Mardin'e gelen Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Stefano Manservisi, yanında bir grup Türk ve yabancı gazeteciyle Mardin Büyükşehir Belediyesi'ni de ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı bağımsız Ahmet Türk, basın mensuplarının Musul'da yaşananlar ve çözüm sürecine ilişkin sorularını yanıtladı.
SINIRDAN RAHATÇI GEÇTİLER
IŞİD militanlarının Türkiye- Suriye sınırında rahatça hareket ettiği söyleyen Ahmet Türk, hükümeti de yakın zamana kadar buna izin vermekle suçladı.
Ahmet Türk, "Türk hükümeti IŞİD çetelerinin Suriye'ye geçmelerine izin verdi. Çünkü, PYD'nin kuzey Suriye'de güçlenmesini istemiyordu. Hem IŞİD çetelerine destek verip, hem barış sürecinden söz etmek samimiyet değildir" dedi.
TÜRKİYE'DE TEDAVİ EDİLDİLER
Suriye'de çatışmalarda yaralanan IŞİD militanlarının Türkiye'de tedavi edildiği görüşünü de savunan Ahmet Türk, şunları söyledi:
"IŞİD çeteleri silahlı bir şekilde Türkiye'den Suriye içine gittiler ve bunlara Türk hükümeti tarafından yakın zamana kadar göz yumuldu. Mardinliler bu gerçeği gözleriyle gördü. Bunların fotoğrafları elimizde mevcut. Suriye'den gelen IŞİD militanları Türk sınırında kabul edildi, tedavileri yapıldı ama yaralı ve yaşlı Suriyeli Kürtlerin girişine izin verilmedi."
Ahmet Türk, Türk ve yabancı gazetecilerle görüşmesinde "IŞİD çetelerinin Türkiye'nin başına bela olacağını hep gündeme getirmiştik" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI