MARDİN'in Nusaybin İlçesi'ndeki Nevruz kutlamalarına katılan Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, "Zaman artık demokratik özerkliği inşa etme zamanıdır. Zaman artık Kürt halkının kardeşliği günüdür. Kürt halkı özgür olmadan bu toprakta yaşayan hiç kimse özgür olmayacaktır" dedi. Kutlamaların ardından çıkan olaylarda 1 kişi elindeki patlayıcının infilak etmesi nedeniyle yaralandı.
Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde düzenlenen nevruz kutlamalarına katılan Mardin Bağımsız Milletvekili ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk, 30 Mart seçimlerinin Kürt halkı için önemli olduğunu belirterek, amaçlarının Kürt halkının özgürlüğü olduğunu söyledi. Kürtçe konuşan Türk, "Sayın Öcalan'ın elini güçlendirmemiz gerekiyor. Bu topraklarda özgürlüğün rengini her yere götürmeliyiz. Kürdistan topraklarında sistem partilerinin sesini kesmeliyiz. Bu yüzden Kürt halkının önderinin sesini güçlendirmeliyiz. Nusaybin seçimlerde Kürdistan'ın rengi olacaktır. Zaman artık demokratik özerkliği inşa etme zamanıdır. Zaman artık Kürt halkının kardeşliği günüdür. Kürt halkı özgür olmadan bu toprakta yaşayan hiç kimse özgür olmayacaktır" dedi.
ELİNDEKİ PATLAYICI İNFİLAK ETTİ
Nevruz kutlamalarının ardından yüzleri kapalı bir grup, önlem alan polis ekiplerine el yapımı ses bombası ve taşlı saldırıda bulundu. Polis de saldırganlara tazyikli su ile müdahalede bulundu. Saldırganlar ara sokaklara kaçarken, bir göstericinin elinde bulunan el yapımı patlayıcı infilak etti. Yaralanan kişi arkadaşları tarafından Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ile göstericiler arasındaki olaylar ara sokaklarda bir süre devam etti.

AA(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)