MARDİN, () - MARDİN Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, İl Özel idaresine ait taşınmaz ve araçların Belediyeye devredilmesi gerekirken diğer kurumlara verildiğini savunarak, "Bin 618 parsel arsadan sadece bir parsel belediyeye devredildi, o da mezarlık çıktı" dedi. 
Mardin Gazeteciler Derneği yönetim kurulu üyelerini kabul eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, açıklamalarda bulundu. İl Özel idaresinin taşınmaz malları ile araçlarının yasa ile Belediyelere devredilmesi gerekirken, hepsinin başka kurumlara verildiğini belirten Ahmet Türk, Büyükşehir Belediyesinin çalışamaz hale gelmesi için her şeyin yapıldığını öne sürdü. Ahmet Türk şöyle konuştu:
"Bin 618 parsel arsadan sadece biri bize devredildi. O da mezarlık çıktı. İl özel idaresinin binası yatırım izleme komisyonuna verildi. Atatürk Kültür Merkezi 20 milyon TL'ye yaptırılmış, Hazineye devredildi. Mova Park hazineye devredilmiş. Yine havaalanının etrafında 5 tane büyük arsamız var. Onlar da hazineye devredilmiş durumda. Halkın malı hazineye devrediliyor. Yine özel idarenin 61 aracı farklı kurumlara dağıtılmış. Mardin Büyükşehir Belediyesi binası Artuklu Belediyesi'ne devredilmiş. Şu an ben burada işgalci durumundayım."
'20 YILLIK İMAR İZNİNİ VERMİŞLER, KİMSE İMAR İZNİ İÇİN BAŞVURMUYOR'
Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Büyükşehir belediyesinin borcunun 580 milyon liraya çıktığını, bugün Yenişehir'in nefes alamaz hale geldiğini kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Mardin'de imar izni sanki ayak üstü satılmış. Kimin arazisi varsa müşteri aramışlar adeta. Şu ana kadar 20 yıllık imar iznini vermişler. Bugün gördüğünüz gibi burada binlerce apartmanlar var. Ama, bunlardan hepsine ruhsat izni verilmiş. İhtiyacın üstünde bir imar ve ruhsat izni verilmiş. Şu anda kimse imar için başvuruda bulunmuyor." 
'SU PARASI ÜZERİNDE HACİZ VAR'
Su parası olarak şu anda 45 milyon TL tahsilat toplamaları gerekirken ancak 5 milyon  TL tahsil edebildiklerini anlatan Belediye Başkanı Türk, şunları söyledi:
"Su parası üzerinde haciz var. Şimdi bana gelen ilk iki ayda 9 milyon, ikinci aydan sonra tabi kesintiler başlıyor. İller Bankası'nda kesintiler başlıyor. 5 milyon civarında para kalıyor. İşçiye ve memura ödediğim para ise 5 milyon 400 bin. Burada 400 bin açığım çıkıyor. Bana bin 200'ün üzerinde mezra ve köy devredilmiş. Sadece Mardin merkezi olsa çok iyi hizmet yapardım. Bütün köylerin yolları bozuk. Asfalt olanlarda çukurlar oluşmuş. Makine yok. Borçları araştırıyoruz. Midyat Belediyesi'nin kullandığı elektrik faturasını bile bana göndermiş. Oysa ki bana devredilen sudur, kanalizasyondur, itfaiyedir ve mezbahadır. Bunlar bana devredilmiş. Bunlardan gelen borçları devraldım."