Faruk KAHRAMAN / İstanbul, () - DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, yarın gerçekleşecek olan CARICOM İstişare ve İşbirliği Mekanizması Dışişleri Bakanları I. Toplantısı öncesinde, 15 Karayip ülkesini çatısı altında toplayan CARICOM'un Genel Sekreteri Irwin La Rocque ve beraberindeki heyetle Grand Tarabya Oteli'nde görüştü.

Davutoğlu, basına kapalı olarak gerçekleşen bu görüşmenin ardından, toplantı için İstanbul'da bulunan Belize Dışişleri Bakanı Wilfred Peter Elrington, Jamaika Dışişleri Bakanı Arnold Nicholson, St. Kitts ve Nevis Dışişleri Bakanı Patrice Nisbett ile de bir araya geldi.

Görüşmede, konuk bakanların, Ahmet Davutoğlu'ndan, Türkiye ile turizm işbirliğinin artırılmasını istedikleri öğrenildi. Ayrıca bakanların, Türkiye'den büyükelçilik açılması için de talepte bulundukları belirtildi.

Görüşmelerin ardından, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu, konuk bakanlarla birlikte Boğaz'da tekne turuna çıktı.

KARAYİP ÜLKELERİ

Karayip ülkeleri, Antigua ve Barbuda, Bahamalar, Barbados, Belize, Dominika, Grenada, Guyana, Haiti, Jamaika, Montserrat, Saint Lucia, St. Kitts ve Nevis, St. Vincent ve Grenadinler, Surinam ve Trinidad ve Tobago'dan oluşuyor. Bu ülkeleri tek çatı altında toplayan ve bölgesel entegrasyon örgütü olarak kabul edilen CARICOM da, Türkiye’nin bölgedeki önemli bir ortağı niteliği taşıyor.

 

(FOTOĞRAFLI)