ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, 1 Haziran'da seçimlerin yenileceği Ağrı'ya gelip, esnaf ziyaretlerinde bulundu. Bu sırada BDP'li bir grubun protesto ettiği Yıldırım, girdiği eczaneden çıkamadı. BDP'nin Ağrı belediye başkan adayı Sırrı Sakık, gelerek kalabalağın dağılmasını sağladı.
Tarifeli uçakla bugün Ağrı'ya gelen AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Ağrı milletvekilleri Fatma Kotan, Ekrem Çelebi, Mehmet Kerim Yıldız ile birlikte Eski Van Caddesi'nde esnaf ziyaretine çıktı. Bir eczaneye girmek üzere olan Yıldırım ve yanındakilere, bir grup BDP'li tepki göstermeye başladı. Sayıları artan ve 'Sizi Ağrı'da istemiyoruz" diye bağıran BDP'liler ardından "Yuh" çekmeye başladı. Bunun üzerine Yıldırım ve beraberindekiler girdikleri eczaneden çıkmadı.
Kısa bir süre sonra BDP'nin Ağrı belediye başkan adayı Sırrı Sakık eczaneye gelerek Binali Yıldırım ile görüştü. Dışarı çıkan Sırrı Sakık, kalabalığı sakinleştirmek için şunları söyledi:
"Bizim partimizi, bizi ve sözümüzü dinlemeyenler bizden değildir. Biz size ilk günden beri şunu söyledik; Bu sokakları tetikleyip sonuç almak isteyenler var. Biz 30 Mart'ta aldığımız seçimi bile, Ağrı’nın selameti, barışın selameti için Ağrı’nın ve Türkiye’nin kanamaması için Türkiye’deki barış sürecinin heba olmaması için Ağrı’ya feda ettik. Bizim sokakları tetiklemek gibi asla böyle bir talebimiz yok. 1 Haziran’da herkes sandığa gidip özgürce iradesini yansıtacaktır. En büyük tepki sandıkta verilen tepkidir. Şimdi Ağrı’nın konuk severliğini ve huzuru gösterecek bir tavır sergilemeniz gerekiyor. Biz bu şekilde bir sonuç değil, tam tersine herkesin özgürce dolaştığı oy istediği bir Ağrı göstermek zorundayız. Ben hepinizi bu konuda duyarlı olmayı davet ediyorum. Eğer birileri ben BDP’liyim ve gönül verdim diyorsa bizim bu söylediklerimizi dikkate alıp böyle davranmalıdır."
Sakık'ın grubu dağıtmasının ardından Binali Yıldırım ve diğer AK Partililer esnaf ziyaretlerine devam etti. Sakak da bir süre daha Yıldırım'a eşlik edip, yanından ayrıldı.

AU(KS/SS) (FOTOĞRAFLI)