1 HAZİRAN'da seçimlerin yenileceği Ağrı'da AK Parti'nin Belediye Başkan adayı Hasan Arslan, 'ithal aday' olarak nitelendirdiği rakibi BDP'li Sırrı Sakık'ı sert bir dille eleştirdi. Hasan Arslan, "Sırrı Sakık'ı Ağrılılar olarak misafir olarak ağırlıyoruz ve ev sahipliğinde kusur etmiyoruz. Sakık da misafirliğin sınırlarını aşmasın" dedi.
1 Haziran günü yapılacak Belediye Başkanlığı seçimi öncesinde Sırrı Sakık'ın verdiği beyanatlar üzerine yazılı bir açıklamada bulunan Belediye Başkan adayı Hasan Arslan, rakibi Sakık'ın Ağrı’ya zorla gönderildiğini açıkça ifade ettiğini, diğer yandan dedikodu ile siyaset yaptığını ileri sürdü. Başkan adayı Hasan Arslan bu konuda şunları söyledi:
"Sırrı bey Ağrı’ya ithal olarak geldi. Dolayısı ile Ağrı’yı ve Ağrılıyı tanımaz, bilmez. Ağrılı onurludur, şereflidir, haysiyet sahibidir. Ağrılı cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar dini ve dili için yani kimliği için bedel ödemiştir. Ağrılı başını vermiş ancak başını eğmemiştir. 'AK Parti para dökecek devlet gücünü kullanarak seçimi alacak' demek AK Parti'ye iftiradır, daha da önemlisi Ağrılı'ya hakarettir. Ağrılı'ya değil para, kilosunca altın verseniz siyasi tercihlerini değiştiremezsiniz. Namusu bildiği oyunu elinden alamazsınız. Sırrı beye sesleniyorum; Para ve güç ilişkilerini gündeme getirerek mağdur rolü oynamaktan, en önemlisi de Ağrılıya hakaret etmekten vazgeç. Ağrılı senin bu hakaretlerine cevabı sandıkta verecek. Askerlikte gün sayar gibi kampanyanın bitmesi için gün sayan Sırrı beyi Ağrılılar olarak ağırlıyoruz, ev sahipliğinde kusur etmiyoruz. Sakık da misafirliğin sınırlarını aşmasın."

SA(KS/SS) (FOTOĞRAFLI)