ANKARA, () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın açıklanan yeni kabine hakkında bir açıklama yaptı. Ağbaba, "Kurulan hükümetin Erdoğan'ın kuklası olmaktan öteye gidemeyeceği açıktır" dedi.

Ağbaba, "Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını 13 gün boyunca yayınlamayarak sürdürülen hukuksuzluğun, dün gerçekleşen törenle sona ermesinin ardından bugün Ahmet Davutoğlu Başbakanlığında yeni hükümet atanmıştır. Öncelikle bilinmelidir ki bu kabinede yer alacak bakanların listesini Davutoğlu hazırlayıp da Erdoğan onaylamış değildir. Zira Ortadoğu' yu kan gölüne çeviren, Türkiye'nin gelmiş geçmiş en çapsız Dışişleri Bakanı olarak tarihe geçmiş olan, bugüne kadar ki en büyük başarısı Türkiye'nin başına IŞİD gibi yeni terör örgütleri bela etmekten başka bir şey olmayan Davutoğlu'ndan hiçbirimizin hükümet kuracak kapasiteyi beklemesi mümkün değildir. Bilindiği gibi Ahmet Davutoğlu oraya fiilen hala AKP Genel Başkanlığı görevini sürdüren Erdoğan'ın eli, kolu, herhangi bir uzvu gibi hareket etmek üzere getirilmiştir" dedi.

Ağbaba, "Bugün kamuoyuna açıklanan yeni kabinede Numan Kurtulmuş'un Başbakan Yardımcılığı görevine getirilmesi, aynı kabinede gözlerin Yiğit Bulut'u da aramasına sebep olmuştur. Zira bu isimler, geçmişte AKP'yi her türlü işbirlikçilikle, her türlü ihanetçilikle suçlamasına karşılık bugün bu isimlerin bir arada Erdoğan'ın yanında yer alması, her şeyden önce menfaat ilişkilerinin ne ölçüde belirleyici olduğunu kanıtlar niteliktedir. Bundan birkaç yıl önce “AKP'liler Harun olmaya geldiler ama yoldan çıkıp Karun oldular.ö Diyen Kurtulmuş bugün aynı AKP'nin kurduğu hükümette Başbakan Yardımcılığı görevine getirilerek, kendisi de 'Karun' olmak için en ciddi adımı atmış bulunmaktadır. Özellikle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na yeniden Taner Yıldız'ın getirilmesi her şeyden önce Soma ile dalga geçmektir. Bunun anlamı Soma'ya, Siirt'e; siz ölmeye devam edin demekten başka bir şey değildir. Bunun anlamı Elbistan'da hala cenazesi yerin altından çıkarılamamış ailelere bir acı daha yaşatmaktır. Kabinede görev alan bakanlara adeta 'İsyan etmeyin, hükümet edin' denilerek sus payı verilmiştir. Kurulan hükümetin Erdoğan'ın kuklası olmaktan öteye gidemeyeceği açıktır" dedi.

Ağbaba, "Soma'daki işçilerin, ayakkabı kutularında parası yağmalanan tüyü bitmemiş yetimin, Gezi'de katledilen gençlerimizin ve bizzat Davutoğlu'nun katkılarıyla Ortadoğu'da kıyıma uğrayan tüm halkların vebali tıpkı Erdoğan gibi bu hükümetin de üzerinde olacaktır. Bugüne kadarki hükümetlerin nasıl takipçisi olduysak, bundan sonra da halkımızın bize verdiği görev ve sorumluluk bilinciyle hükümetin her hareketini takip edeceğimizi; yalana, talana, yağmaya geçit vermemek adına tüm gücümüzle mücadele edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarım" dedi.