ADIYAMAN’da, yaklaşık 500 BDP'li, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için yürüyüş yaptı ve halay çekti.
Gölbaşı Caddesi üzerinde bulunan BDP İl binası önünde toplanan ve BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna’nın da bulunduğu 500 kişi, davul-zurna eşliğinde halay çekti. 8 Mart Dünya Kadınlar günü için toplanan kalabalık, ellerindeki pankart ve dövizlerle buradan Demokrasi Parkı'na slogan atarak yürüdü. BDP'li Ayna, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Bu dünyada her canlı iki kesittir. Biri dişidir. Biri erildir. İnsan dışında hiçbir canlının eriliyle dişiliği arasında fark yoktur. Bir tek insanla var. Ne acıdır ki insandaki bu cins ayrımını dinen Allah'a dayandırmaktadırlar. Bizim sevdiğimiz inandığımız her gün duasını ettiğimiz Allah, yarattığı canlar kullar arasında ayrım yapmaz. 'Kadına haram erkeğe helal' demez. Kimse biz kadınları din üzerinden, Allah üzerinden vurmaya kalkmasın. Bizim isyanımız bunadır. Erkek hangi haklara sahipse biz kadınlarda öyle haklara sahibiz. 8 Mart’larda istediğimiz şey özgürlüktür" dedi.
Açıklamanın ardından sık sık slogan atılırken, Ayna ve beraberindeki kadınlar, Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan BDP seçim bürosunun önünde Kürtçe türküler eşliğinde eğlendi.

MA(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)