Fatih YILMAZ/TOKAT,()-TOKAT'ın Yeşilyurt ilçesinde MHP'den Belediye Başkan Adayı olan 53 yaşındaki Ali Sever'in, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'ndan istifa etmediği gerekçesiyle adaylığı düşürüldü. Yerine kızı 26 yaşındaki Kübra Sever Taşkıran aday gösterildi.
Yeşilyurt ilçesinde,  Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanlığı ile Şoförler Odası Başkanlığı'nı yürüten Ali Sever, 30 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi MHP'den Belediye Başkan adayı oldu. İlçede seçim çalışmalarını yürüten Sever için, Yeşilyurt AK Parti örgütü, başkanlığını yürüttüğü odadan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) gereği 1 Aralık'tan önce istifa etmediği gerekçesiyle adaylığının düşürülmesi için İlçe Seçim Kuruluna başvurdu. Başvuru daha sonra İl Seçim Kuruluna gönderildi. Burada yapılan değerlendirme sonrası Sever'in adaylığı düşürüldü. Bu karar ile birlikte büyük şok yaşayan MHP'de yapılan toplantı sonra yerine kızı 1 çocuk annesi Kübra Sever Taşkıran aday gösterildi.
İL BAŞKANINDAN TEPKİ
MHP İl Başkanı Murat Polat, Yeşilyurt'ta AK Partililerin itirazı sonrası Ali Sever'in adaylığının düştüğünü ve yerine kızı Kübra Sever Taşkıran'ı aday gösterdiklerini belirterek, "Şimdiye kadar olmamış bir itiraz. 1983'te çıkmış ve uygulanmamış yasayı burada uygulattılar. Demokratik bir yarışta bunu etik bulmadığımızı ifade etmek istiyorum. Bu da oradaki seçimlerde korkunun bir tecellisidir. Ama korkunun ecele faydası olmayacağını da 30 Mart’ta Yeşilyurt’ta onlara göstereceğiz" dedi.

FY(EA/AK) (FOTOĞRAFLI)