Gürkay GÜNDOĞAN/ ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ın Kilimli Beldesi'nde Ak Parti ve CHP'nin belediye başkan adaylarının mal varlığı tartışması sosyal paylaşım sitesi YouTube'a taşındı. Ak Parti adayı Seçkin Özdemir'in eşinin İstanbul'da 1 milyon lira değerinde villa sahibi olduğuna ilişkin yerel bir gazetede çıkan haberin ardından, CHP adayı Ali Aslankılıç ve ailesine ait olduğu iddia edilen ev, işyeri ve araçların fotoğrafları, Kuran'da yer alan bir ayet eşliğinde YouTube'de yayınlandı.
Kilimli'de belediye başkanlığını 2009'da seçimi kazanarak Ali Aslankılıç'tan devralan Ak Parti'li Seçkin Özdemir, 30 Mart seçimlerinde partisi tarafından yeniden aday gösterildi. Daha önce beldede 13 yıl DYP ve DP'den belediye başkanlığı yapan Ali Aslankılıç ise 30 Mart öncesi CHP'ye geçerek aday oldu. Seçime kısa süre kala beldede iki aday arasında mal varlığı tartışması yaşanıyor.
Ak Parti adayı Seçkin Özdemir'in kentteki alışveriş merkezinde mağaza açtığı, 2 yeni otomobil aldığı ve yine İstanbul'da eşine ait 1 milyon lira değerinde villa bulunduğu iddiası yerel bir gazetede yer aldı. Bu haberin ardından ise CHP adayı Ali Aslankılıç ve çocuklarına ait olduğu iddia edilen ev, işyeri ve araçların fotoğrafları, Kuran'da yer alan 'Münafikun' suresinin 9'uncu ayeti eşliğinde YouTube'de yayınlandı.
'DİNİ SİYASETE ALET EDİYORLAR'
Aslankılıç, YouTube'deki paylaşıma tepki gösterirken, Ak Parti adayı Özdemir'i suçladı. Ak Parti'nin bu tür videolarla dini siyasete alet ettiğini savunan Aslankılıç, şöyle konuştu:
"Dini bu şekilde kullanarak hakkımda bir karalama kampanyası yapılıyor. Onlar bunu hep yapıyor. Din, iman edebiyatı yapıp kutularla paraları götürüyorlar. Benim aile bireylerimin ve benim mal varlıklarım devletin elinde bellidir. Ben 13 yıl belediye başkanlığı yaptım. Yüzde 90'ı benim belediye başkanı olmadan önceki mal varlıklarımdı. Onların villaları, evleri, arabaları var. Kendi hırsızlıklarını örtmek için böyle şeyler yapıyorlar. Ben hiç umursamıyorum. Kilimli'de son 5 yılda onların çaldıkları 150 milyon liranın üzerinde. Kilimli halkı her şeyi görüyor. Kararını 30 Mart'ta verecek. Bunlar böyle dini siyasete alet ederek hem günah işliyorlar hem kendilerini bitiriyorlar."
Ak Parti adayı Seçkin Özdemir ise "Ben projelerimle halkın önüne çıkıyorum. Bu tür polemiklere girmek istemiyorum" diyerek konuşmak istemediğini söyledi.

GG(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)