Bünyamin YIL/ADANA, () - AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, 15 Mart'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşma yapacağı 'Büyük Usta İle Büyük Buluşma' mitinginde 110 bin kişinin katılımını hedeflediklerini söyledi.
İl Başkanı Fikret Yeni, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği toplantıda 15 Mart günü saat 12.30'da Uğur Mumcu Meydanı'nda yapacakları mitinge Adanalıları davet etti. Meydanının yapılan hesaplamalara göre en fazla 110 bin kişi alacağı bilgisini kendisine ulaştığını kaydeden Yeni, burada görkemli ve coşku dolu bir miting yapacaklarını inandığını vurgulayıp, "Kendisine hizmet edeni, refahını çoğaltanı baş tacı edip, kadir kıymet bilen, fedakar Adanalı hemşehrilerimizden beklentimiz, Büyük Usta Recep Tayyip Erdoğan'ı her zamanki gibi samimiyetle bağırlarına basıp, güzel bir evsahipliği göstermeleridir" dedi.
'DEMEK Kİ 4 UĞURLU RAKAM'
Bir gazeteci, Fikret Yeni'ye daha önce Adana'da yapılan anketlerde partisinin 4 puan önde olduğuna dair söylemleri olduğunu hatırlatılıp, MHP ve CHP adaylarının da aynı farkla önde olduklarını açıkladıkları belirterek "Biz kime inanacağız" diye sordu? Yeni, soruyu, "Demek ki 4 uğurlu rakam. Biz yaptırdığımız anket sonuçlarını sizlerle paylaşmıştık. Kısa bir zaman sonra AK Parti il teşkilatının söylediğinin doğru olduğunu göreceksiniz" diye cevapladı.
'ADANALI DURAK'I DA BİLİR, AK KADROLARI DA'
Fikret Yeni, bir soru üzerine Aytaç Durak'ın bağımsız adaylıktan çekilip, MHP'yi destekleyeceğine dair açıklamasını da yorumlayarak şunları söyledi:
"Sayın Durak'ın kararını değerlendirmek bizlere düşmez. Tamamen kendi kararıdır. İlk gün bana sorulduğunda şunu söyledim: Biz AK Parti olarak kendi işimize bakıyoruz. Bizim hedefimiz Adanalı hemşehrilerimize projelerimizi tanıtmaktır. Aytaç Bey'in bir başka yerde aday olması veya bir başka yere destek vermesi tamamen kendi tercihidir. Adana halkı Aytaç Bey'i de bilir, AK kadroları da bilir. Kendileri açısından mübarek olsun, biz kendi işimize bakıyoruz. Vatandaşın iradesine hiç kimse ipotek koyamaz."

BY(BK/CK) (FOTOĞRAFLI)