Fırat KESKİNKILIÇ/ ANKARA, () -  ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, cezaevlerinde 152 bin 212 tutuklu ve hükümlü olduğunu söyledi.
TBMM Genel Kurulu'nda kamuoyunda 'Yargı Paketi' olarak bilinen Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşmelerinde, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Cezaevlerinde kaç tutuklu ve hükümlü var yönündeki soruya Bozdağ, "Cezaevlerinde şuan 20 bin 736 tutuklu, 11 bin 410 hüküm özlü, 120 bin 66 hükümlü bulunmaktadır. Toplam 152 bin 212 kişi cezaevlerinde bulunmaktadır. Ayrıca uyuşturucuyla alakalı rakamlar sorulmuştu. Uyuşturucuyla ilgili tutuklu 7 bin 52 kişi, hükümlü ise 20 bin 702 kişi. Toplam 27 bin 54 kişi uyuşturucuyla ilgili tutuklu ve hükümlü olarak cezaevinde bulunmaktadır" dedi.
Cezaevindekilerin sıkıntı içinde olduğunu belirten Bakan Bozdağ, "Cezaevindekiler hakikaten orada sıkıntı içindeler. Biz görüşmelerimizin tamamının da bunlarla ilgili de gündem maddesi yapıyor ve bu konuda cezaevleriyle ilgili konularda da adli işbirliğine önem veriyoruz" diye konuştu.

FK (BY/RT)