Yarın gerçekleştirilecek AK Parti Kongresi hakkında bilgi veren Beşir Atalay, kongreye tek aday ve tek liste ile girileceğini, tek adayın da Başbakan Ahmet Davutoğlu olduğunu söyledi. Atalay, “Bu kongremiz aynı zamanda bir seçim startıdır” diye de ekledi.

Kongreye yaklaşık 40 bin kişinin iştirak edeceğini, bunların 12 bininin salonda olacağını anlatan Atalay, "11 siyasi parti davet edildi. 220 sivil toplum kuruluşu davet edildi. CHP, MHP ve HDP’nin de içinde bulunduğu 11 parti davet edilmiştir" ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ’YE SERT TEPKİ

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, kendisine “Yıkım projesinin elebaşısı” suçlamasını yönelten ve “Hakkında gerekli hukuki işlemler başlatılmalıdır” diyen MHP lideri Bahçeli’ye sert cevap verdi. Hakkında dava açılmasına kızmadığını, bunun normal karşılayabileceğini belirten Atalay, açıklamalar ise tepki göstererek, "MHP Genel Başkanının yaptığı tam bir provokasyondur, hedef göstermektir" dedi.

ABDULLAH GÜL KATILACAK MI?

Beşir Atalay’a kongreye 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün katılıp katılmayacağı da soruldu. Atalay, "Sayın Abdullah Gül Bey’i bizzat Başbakanımız telefonla davet etti ancak Sayın Gül katılım sağlayamayacağını bildirdi" yanıtını verdi.
Abdullah Gül AK Parti kongresine katılacak mı? abdullah gül,ahmet davutoğlu,ak parti