BUGÜN bazı gazetelerde yer alan ve ABD Büyükelçisi Frances Ricciardone'nin 'İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan operasyondaki derin ilişkilerde parmağı olduğu' iddiaları, ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği tarafından yalanlandı. Yazılı olarak yapılan açıklamada Ricciardone'nin "İran'a uyguladığımız ambargoyu Halk Bankası ile kaldırdılar. Bunu engellemek için harekete geçtik. Bugünden sonra İmparatorluğun çöküşünü izleyeceksiniz" dediği iddiaları için 'yalan ve iftira' denildi.

Yapılan açıklama şöyle; "ABD'nin, devam eden yolsuzluk operasyonuyla hiçbir şekilde ilgisi yoktur. ABD ve Türkiye arasındaki dostluk ve işbirliği iki ülke için de hayati öneme sahiptir. Hiç kimse ABD-Türkiye ilişkilerini asılsız iddialarla tehlikeye atmamalıdır. Böyle bir toplantı yapılmadığı gibi, haberlerde ortaya atılan iddiaların tümü tamamen yalan ve iftiradır."

'DAVUTOĞLU DÜN KERRY'İ ARAYACAK' İDDİASI

Bu arada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, rahatsızlığını belirtmek için ABD'li meslektaşı John Kerry'i ile bir telefon görüşmesi yapacağı ve Frances Ricciardone'nin 'istenmeyen adam' ilan edileceği öne sürüldü. (BY)