POWER: IŞİD KONUSUNDA TÜRKİYE İLE İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ
ABD Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Samantha Power, Gaziantep'te basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan konuşan Power, "Esad rejimi tarafından uygulanan korkunç rejimi sona erdirmek için bu konu üzerinde çalışıyoruz. IŞİD konusunda Türkiye ile işbirliği yapacağız" dedi.
Suriyelilerin yardımları alabilmeleri için çalışmalar yaptıklarını belirten Power, "İnsanların gerekli desteği alması bizim en önemli önceliğimizdir. Esad rejimi ihtiyacı olan insanlara yardımın gitmesini engellemiş ve bunu savaşın bir taktiği olarak uygulamıştır. Suriyelilere yardım etmek için milyarlarca dolar harcanmıştır" diye konuştu.
"Suriye'de Esad korkunç rejimi sürdürdükçe şiddet hep çekici kalacaktır" diyen Samantha Power, şunları kaydetti: "Bu şiddetin mutlaka sona ermesi gerekmektedir. Esad'ın uygulamış olduğu şiddet, Irak ve etrafındaki ülkelerde tehlike teşkil etmektedir. Bizim ve müttefiklerimizin ülkelerine tehdit oluşturmaktadır. Mültecilere yardımlarımızı ve kaynaklarımızı aktaracağız. Suriye'de olup bitenleri kabul etmemiz mümkün değil. Esad tarafından korkunç cinayetler hala devam etmektedir. Korkunç Esad rejimin sona erdirmek için neler yapmamız gerekiyor, bunlara bakmamız gerekir. Başkan Obama bu manada da desteklerini arttırarak sürdüreceklerini söyledi."
IŞİD konusunda Türkiye ile işbirliği içerisinde olacaklarını vurgulayan Power, "IŞİD'in Türk insanlarını Musul’da rehin almalarını kaygılı bir şekilde Başkan Obama’ya aktardım. Birleşmiş Milletler'deki en üst büyükelçi olarak bu konu üzerinde çalışıyorum. IŞİD konusunda daha geniş bir işbirliği için anlaşmalar yaptık" dedi.
Irak güçlerine silah konusunda yardımlarını arttıracaklarını belirten Power, şöyle konuştu: "IŞİD'in Musul ve diğer bölgedeki hareketlerini göz önünde bulundurarak Irak güçlerine yardım edeceğiz. Son haftalarda Irak güçlerine silah konusunda yardımlarımızı arttırdık. Irak güçlerine gerekli gücü vereceğiz. Irak güçleri kendi milletini koruyabilmelidir. Irak’taki güvenlik güçlerinin toparlanması ve daha güçlü bir hale gelmesini sağlamak istiyoruz." 

(FOTOĞRAFLI)