Görkem ÇANCI/ALANYA(Antalya), () - AVRUPA Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Alman istihbaratının Türkiye'yi dinlemesi iddialarının doğru olması halinde durumun vahim sayılabileceğini belirterek, "Dostlar birbirini can kulağıyla dinlemeli, böyle telekulak aracılığıyla değil" dedi.
AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde, kapanan Oba ve Payallar belde belediyelerinin Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilen hizmet binalarının Alanya Belediyesi'ne iade edilmesi için düzenlenen toplantıya katıldı.
Toplantıda, Alanya Belediye Başkanı MHP'li Adem Murat Yücel, Oba ve Payallar'da okula dönüştürülmek istenen belediye binalarının kendilerine devredilmesini isteyerek, bunun yerine ilçeye 2 okul yapacaklarına dair teminat verdi. Bunun üzerine binaların Alanya Belediyesi'ne devredilmesine karar verildi.
2 YENİ OKUL YAPILACAK
Toplantının ardından açıklama yapan Bakan Çavuşoğlu, yeni eğitim sezonunda okula dönüştürülmesi planlanan 2 belde belediye binasının Alanya Belediyesi'ne verileceğini, bunun yerine ise hayırseverler tarafından bağışlanan alanlara yeni 2 okul yapılacağını kaydetti.
'TÜRKİYE'NİN DIŞ POLİTİKASI ŞEFFAF'
Toplantının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, Alman istihbaratının Türkiye'yi dinlemesine yönelik soru üzerine, "İddiaların doğru olması halinde durum vahim sayılabilir. Dostlar birbirini can kulağıyla dinlemeli. Böyle telekulak aracılığıyla dinlememeli. Türkiye'nin tüm dış politikası şeffaftır. Bizim kimseden gizlimiz, saklımız yok" diye konuştu.
'DİNLEMELER MÜTTEFİKLİĞE YAKIŞMAZ'
Almanya'dan yapılan açıklamaların iddiaları doğrular nitelikte olduğunu vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, "Bir devletin başka bir devleti yasadışı yollarla dinlemesi hoş değil. Bu, iki ülke arasındaki müttefikliğe hiç yakışmaz. Amerika'nın Almanya'yı dinlediği ortaya çıktığında Almanya'nın verdiği tepkiyi de hepimiz hatırlıyoruz. Temenni ediyorum ki doğru değildir. Ama Almanya'dan da bu konuda aksi bir söylem gelmedi. Alman yetkililerin bu konuda ciddi bir şekilde izahat vermeleri gerekiyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI