Mesut MADAN/BURDUR, () - BURDUR'da, 191 bin 766 seçmen, belediye başkanlarını belirlemek için sandık başına gitti. Oy kullanmaya gelen 53 yıllık muhtar ve bu seçimde de muhtar adayı 80 yaşındaki Ruhi Paralı, oy verme işlemini takip ettiği sırada fenalaşınca hastaye götürüldü.
Burdur'da seçmenler, belediye başkanı, belediye meclis üyesi, İl Genel Meclis üyesi ve muhtarları belirlemek için saat 08.00'den itibaren oy kullanmaya başladı. Vali Nurettin Yılmaz oyunu, Burdur Kız Meslek Lisesi'nde kullandı. Eşi Hatice Yılmaz'la birlikte 1088 nolu sandıkta oy kullanan Vali Yılmaz, "Hayırlı olsun" dedi.
AK PARTİ ADAYI
Burdur Belediye Başkanı ve Ak Parti adayı Sebahattin Akkaya ise oyunu Burdur Endüstri Meslek Lisesi'nde 1072 nolu sandıkta eşi Şevkiye Akkaya ve oğlu Mustafa Akkaya ile birlikte kullandı. Oy kullanmak için sırada bekleyenlerle konuşan Akkaya, seçimlerin hayırlı olmasını diledi.
CHP ADAYI
CHP Burdur Belediye Başkan adayı Ali Orkun Ercengiz ise Özboyacı İlköğretim Okulu'nda 1120 nolu sandıkta oy kullandı. Eşi Hülya Ercengiz'le birlikte oy kullanan Ercengiz, "Seçimler demokrasinin gereğidir. Aylarca süren çalışmaların sonunda bugün artık söz sırası milletin. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
SEÇİM HEYECANINA DAYANAMADI
Merkez Pazar Mahallesi'nin 53 yıllık muhtarı ve bu seçimde de aday olan Ruhi Paralı ise Burdur Belediye Binası'ndali sandıklarda oy verme işlemlerini takip ettiği sırada fenalaştı. Sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından Paralı, ambulansla Burdur Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Serum bağlanan Ruhi Paralı'nın heyecana bağlı rahatsızlandığı, sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

MM(SU/SS) (FOTOĞRAFLI)