Zirve yaklaştıkça forumun detayları da netleşmeye başladı. Bu yıl 40'tan fazla devlet lideri ve 2 bin 500'ü aşkın katılımcının ağırlanacağı zirvede Türkiye'yi Başbakan Ahmet Davutoğlu temsil edecek. Davutoğlu'na Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun eşlik etmesi öngörülüyor. Zirvenin ana konu başlığı ise "Dördüncü Sanayi Devrimi" olacak. Yeni teknolojilerin siyaset, sosyal hayat ve ekonomik sistemlerde neden olduğu dramatik etkinin tartışılacağı zirvede, küresel güvenlikten sanata dört alt başlık da masaya yatırılacak. Küresel gayrisafi yurtiçi hâsılanın yüzde 4 daraldığı ve emtia fiyatlarının son 12 yılın en düşüğüne gerilediği bir dönemde 'Küresel Büyüme ve Emtia', Davos'un en önemli alt başlıklarından ilki olacak. 

KÜRESEL GÜVENLİK 
Suriye krizinin giderek derinleştiği ve küresel terör tehdidinin arttığı 2015 yılı Davos'ta 'Küresel Güvenlik Sorunları' başlığı altında ele alınacak. BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un daveti üzerine KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Kıbrıs Rum kesimi lideri Nikos Anastasiadis da Davos'a gidecekler arasında. Davos'ta 2015 mayıstan bu yana sürdürülen Kıbrıs müzakerelerinde gelinen durum da değerlendirilecek. 

İKİLİ GÖRÜŞMELER YAPILACAK
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İngiltere Başbakanı David Cameron, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras gibi isimlerin katılacağı zirvede, liderlerin ikili görüşmelerde bulunması bekleniyor.