MUHALEFET ÇAĞIRDI, İKTİDAR GELMEDİ
Muhalefet milletvekilleri, 4 eski bakanla ilgili kurulan TBMM Soruşturma Komisyonunu toplantıya çağırdı. Toplantıya Komisyon Başkanı Hakkı Köylü ile AK Partili milletvekilleri katılmadı. CHP, MHP ve HDP'li komisyon üyeleri ise buna tepki gösterdi. 4 eski bakanla ilgili kurulan Meclis Soruşturma Komisyonunu muhalefet milletvekilleri saat 15.00'da komisyon salonunda toplanmak üzere çağırdı. Muhalefet milletvekilleri komisyon salonunda hazır bulunurken, komisyon başkanı AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü ve AK Partili 8 komisyon üyesi toplantıya katılmadı. Bir süre bekleyen muhalefet milletvekilleri, ardından tutanak tutanak komisyon salonundan ayrıldı.
İlk toplantıda başkanlık divanını iktidar partisinin kendi eline geçirdiğini belirten komisyon üyesi MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu; "Fezlekeleri dizin pusulaları eksik olduğunu iade ederek komisyon başkanı iade etti. Bugün saat 15.00'da yapılması gereken iç tüzüğe göre 3'te 1 imzayı toplamamıza rağmen başkan komisyonu toplamadı. Muhalefet haricinde kimse gelmedi" dedi.
CHP İzmir Milletvekili Ali Rıza Türmen ise; "İç tüzüğün 26'ncı maddesi gereğince bu komisyon üyelerinin 3'te 1 komisyon üyelerini toplantıya davet etti. 3'te 1 çoğunluk komisyonu toplantıya davet edince yapılması gereken başkan komisyonu çağırır ve toplantı için yeterli sayı olup olmadığını bakar. Ancak başkan bizim davetimizi görmemezlikten geldi. Bizde toplantı odasında oturduk bekledik. Kimse gelmeyince de zabıt tuttuk ve ayrıldık. Başkan iç tüzüğü ihlal etmiştir" diye konuştu.
CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger ile HDP Batman Mliletvekili Bengi Yıldız'da toplantının yapılmamasına tepki gösterdi ve Komisyon Başkanı Hakkı Köylü'yü eleştirdi.