BARTIN’ın Ulus İlçesi’ne bağlı Kumluca Beldesi'de belediyede 21 yıldır işçi olarak çalışan 43 yaşındaki İsmail Can, 3 dönemdir belediye başkanlığını yapan Ak Parti’li Metin Çetin’e karşı seçimi kazandı.
1993’te işçi kadrosunda girdiği Kumluca Belediyesi’nde çaycı, anonsçu, sekreter ve son olarak belediye başkanının özel kalem sekreteri olarak görev yapan İsmail Can, 30 Mart seçimleri öncesi görevinden istifa etti. Can, 1999’dan bu yana emrinde çalıştığı belediye başkanı Metin Çetin’e karşı, MHP’den aday oldu. Bin 702 seçmenden 872’sinin oyunu alan İsmail Can, belediye başkanı seçildi. Ak Parti adayı Çetin ise 611 oy alarak ikinci sırada yer aldı.
21 yıldır çalıştığı Kumluca Belediyesi’nde başkan seçilen İsmail Can, beldede teşekkür gezisi yaparak vatandaşlara çikolata ikram etti. Belde halkının talebi üzerine belediye başkanlığına aday olduğunu söyleyen Can, şunları söyledi: 
"21 yıldır belediyenin çeşitli yerlerinde görev yaptım. Bu süre içerisinde birçok sivil toplum kuruluşunda da görev aldım. Futbol oynadım, antrenörlük ve sendika temsilciliği yaptım. Son olarak belediyenin özel kaleminde çalışıyordum. Zaten aynı zamanda bir hizmet noktasında hep vatandaşlarımızla hemşerilerimizle iç içeydik. Böyle bir talep geldi ve halkımıza hizmet etmek için böyle bir yola girdik, başarılı olduk. Seçimi kazandığımı duyunca Kumluca halkı adına çok sevindim. Kumluca için çalışmaya devam edeceğiz. Kumluca’yı nasıl güzelleştirebiliriz, nasıl daha modern, nasıl daha yaşanabilir hale getirebiliriz bunun mücadelesini yapacağız."

AA(EE/AK) (FOTOĞRAFLI)