1808 - İstanbul'da Kandıralı Mehmed önderliğinde ayaklanma çıktı. Beş bine yakın yeniçeri ve dört yüze yakın sekban öldü.

Sultan II.Mahmut’un ilk saltanat yılında Alemdar Mustafa Paşa’nın sadareti sonunda Yeniçeriler isyan çıkarırlar. Birçok Yeniçeriyle birlikte Sadrazam da hayatını kaybetmiştir. (16 Kasım 1808). Kentin birçok yerinde, yeniçeri ayaklanmaları, yangınlar, yağmalamalar ve tahripler oldu.
Halk büyük bir korku ve panik içindeydi. Devlet asilerle görüşmelere başlamış ve isyan yatışmak üzereyken 19 Kasım 1808 günü Galata, Tersane, Kasımpaşa semtlerindeki birçok kabadayı ve külhanbeyi Kandıralı Mehmet’in önderliğinde, biraz da onun namından cesaret alarak yürüyüşe geçerler.
Yatışır gibi olan isyan yeniden alevlenir. Osmanlı tarihine “Sergerde-i eşkıya” olarak anılmaya başlayan Kandıralı Mehmet ve emrindeki adamlar Tophane ve Tersaneyi ele geçirir. Bazıları karşıya geçip atmeydanına gelir. Bir grup da Levent Çiftliği ve Selimiye’yi ele geçirir. II. Mahmud’a güvensizliklerini bildiren grup Alemdar Paşa’nın cesedini bulup onu sokaklarda sürür. Kaptan-ı Derya Ramiz Paşa, Kadı Abdurrahman Paşa, Tersane Emini ve diğerleri kaçar.
1881 - Ukrayna'da Odessa'nın güneybatısındaki Großliebenthal köyüne meteor düştü.

1900 - Birleşik Krallık'ta, seçme ve seçilme hakkı isteyen 119 kadın, Avam Kamarası'na zorla girmekten tutuklandı.

Britanyalı kadınların ülke çapındaki hareketi 20. yüzyılın başında gün ışığna çıktı. Büyük kitlesel eylemler çeşitli sınıflardan kadınları aynı amaç uğruna biraraya getirdi. 1903 yılında Emmeline Pankhurst ve kızları, Christabel ve Sylvia, Kadınların Toplumsal ve Siyasi Birliği'ni (WSPU) kurdular. 1907'de WSPU üyeleri sokaklarda resmen savaşmak zorunda kaldılar.
I. Dünya Savaşı harekete yeni bir yön verdi. Savaş sırasında kadınlar ambulans kullandı, askeri fabrikalarda çalıştı. 1918'de 30 yaşını dolduran her İngiliz kadın oy verme hakkına sahip oldu. 10 yıl sonra kadınların siyasi hakları erkeklerinkiyle aynı düzeye getirildi.
1923 - 1400 Şark Demiryolları işçisi greve gitti. Grev bir hafta sürdü.

Tramvay işçileri, Çatalca demiryolu işçileri grevi. 1400 işçiden 1200 ü greve katıldı. Grev 10 gün sürdü. Talepler arasında İşgalciler ile iş birliği yapanların işten uzaklaştırılması, İş süresinin 8 saate indirilmesi, Ücretlerin artırılması, Hafta Tatili ücreti, İş kazasında yaralananlara tedavi masrafı ve gündelik ödenmesi, İşten atılan makasçıların geri işe alınması vardı. Bu arada 1925 yılında Takrir-i Sükûn Kanunu çıkarılmış, bu kanunla beraber grev sayısında (aynı 1908 yılında çıkarılan Tatil-i Eşgal Kanununda olduğu gibi) ciddi bir azalış yaşanmıştır.
1942 - Beslenme, giyecek ve yakacak için "Harp Ekonomisi Bürosu" kuruldu.

1977 - Mısır devlet başkanı Enver Sedat, İsrail'i ziyaret eden ilk Arap lider oldu.

Sedat, 1973 yılında meydana gelen Yom Kippur Savaşı'ndan sonra 1975'te Sovyetler Birliği ile ilişkileri kesmiş ve İsrail'le, Kudüs'ü ziyaret ettiği 19 Kasım 1977 tarihinden itibaren iyi ilişkiler geliştirmiş, 17 Eylül 1978'de ABD'nin arabuluculuğunda, İsrail'le masaya oturarak, Camp David Sözleşmesini imzalamıştı. Bu antlaşma ile, İsrail tarafından Altı Gün Savaşı'nda ele geçirilen Sina Yarımadası, Mısır'a geri verilmiştir.
1985 - ABD başkanı Ronald Reagan ile Sovyetler Birliği devlet başkanı Mikhail Gorbaçov, Cenova'da ilk kez buluştu.

Gorbaçov, göreve başladığında açıklık (glasnost) ve yeniden yapılanma (perestroyka) adını verdiği, partinin, devletin ve toplumun yeniden örgütlenmesini öngören yenilikleri başlattı SSCB ile dünyanın çeşitli ülkeleri, özellikle ABD ve Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki ilişkileri yumuşattı ve geliştirdi ABD Başkanı Ronald W Reagan ile ilki 1985'te olmak üzere 1986'da, 1987'de ve 1988'de dört doruk toplantısı yaptı 1987'de Washington'daki dorukta Orta Menzilli Nükleer Füzelerin Kaldırılması Antlaşması imzalandı
1988 - Pakistan'da Benazir Butto başbakan seçildi.

Askeri cuntanın şefi Ziya ül Hak'ın 1988'de ölümünden sonra Pakistan'da, 1977 yılından beri ilk kez serbest seçimler yapıldı. 19 Kasım 1988 tarihindeki bu seçimleri kazanan Butto, ilk kez bir müslüman ülkenin kadın başbakanı oldu.
2 Aralık'ta başbakan olarak göreve başladı. Yoğun yolsuzluk suçlamaları altında kalan hükümet 20 ay kadar sonra, askeri güçlerin desteğindeki devlet başkanı Gulam İshak Han tarafından, yeni seçimlere gidileceği gerekçesiyle devrildi.
1994 - Halil Mutlu Dünya Halter Şampiyonası'nda 7 dünya rekoru kırarak, 3 altın madalya kazandı. Naim Süleymanoğlu 64 kiloda 5 dünya rekoru kırarak, 3 altın madalya, Fedai Güler de 70 kiloda iki dünya rekoru kırarak 2 altın madalya elde etti.

2005 - Hadisa katliamı: Bir grup ABD'li askerin, aralarında çok sayıda çocuk, kadın ve yaşlılar olan bir grup Iraklı sivili öldürmesi.

19 Kasım 2005'de, yol kenarına yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu 1 deniz piyadesinin ölmesinden birkaç saat sonra düzenlenen operasyonlarda, aralarında çocukların da olduğu 24 Iraklı katledildi.