Kaynak : Haberdenhaber

Balıkesir’in Dursunbey İlçesinden Adaören mahallesine taşımalı eğitim ile öğrenci götüren bir minibüs yağış sebebi ile kayganlaşan yoldan çıkarak yaklaşık 5 metrelik uçurumdan aşağı uçtu. Edinilen bilgiye göre Neziha Bal İlkokulundan 10 öğrenci, İmam Hatip Ortaokulundan ise 3 öğrenci alan Refik Yaren yönetimindeki 10 VU 623 plakalı öğrenci servisi Çınarlıpınar mevkiinde yağış nedeni ile kayganlaşan yolda kontrolü kaybederek şarampole uçtu. Şans eseri devrilmeden düz olarak yere düşen minibüsteki 13 öğrenci kazayı ufak sıyrıklar ile atlattı. Minibüs sürücüsü Refik Yaren'de kazayı hafif yaralı olarak atlattı.

Kaza sonrası paniğe kapılan öğrencilere yoldan geçmekte olan sürücüler yardım ederken ihbarın ardından olay yerine ambulanslar sevk edildi. Kazayı haber alan Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar ve Belediye başkanı Ramazan Bahçavan hemen olay yerine hareket ederken iki yönetici kurtarma çalışmalarında ekiplere çeşitli talimatlar verdi. Kaza’yı yaralı olarak atlatan öğrenciler ambulanslar ile Dursunbey Devlet Hastanesine sevk edilirken öğrencilerin büyük korku yaşadıkları gözlemlendi.

Kaza’da Neziha bal Ortaöğretim okulundan Yunus Emre Ulutaş, hasan Tüner, Ayşenur Öztürk, Zahidenur İlteriş, Eyüp Can Kılıç, Emine Çelikel, Yusuf Of, Emirhan Çelikel, Yusuf Of, Mehmet Çelik. İmam Hatip Ortaokulundan ise Büşra Çelikel, Fatmanur Çoban, Recep şahin kazayı hafif yaralı olarak atlattılar. Öğrenciler Dursunbey Devlet Hastanesinde ayakta tedavi edilirken, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan bu öğrencilere yaşamış oldukları psikolojik travma sebebi ile Belediye tarafından psikologlarca destek verileceğini belirtti.

Kaza sonrası açıklama yapan Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar “ öğrenci servis aracımız kaza yaptı. 13 tane öğrencimiz yaralı ayakta tedavi oluyor çok şükür. Allah beterinden saklarsın. Tüm sürücüleri daha dikkatli olmaya davet ediyorum. Çocuklarımızın hayati tehlikesi yok geçmiş olsun” dedi.Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir ise “Neziha Bal ve İmam hatip Ortaokulu öğrencilerimizi Adaörene taşıyan aracımız Çınarlıpınar’da şarampolden uçmuştur. Araçta toplam 13 öğrencimiz var. Öğrencilerimiz şu an müşahede altındalar. Herhangibir hayati tehlikeleri yok. Bütün daire birimleri ambulansı İtfaiyesi hepsi olay yerine zamanında ulaştı. Şu an herhangibir sıkıntımız yok” dedi.

Polis kaza ile ilgili soruşturma başlatırken Paniğe kapılan öğrenci velilerine çocuklarının sesleri dinletilerek iyi oldukları bildirildi.

Kaynak : Haberdenhaber