ZONGULDAK’ta 9 Eylül’de kaybolan taksi şoförü 29 yaşındaki Murat Erdoğan ile sevgilisi 21 yaşındaki Gizem Tunç’un cesetleri 2 gün sonra bulunmuştu. Genç kızın elleri delil bırakmamak için kesilmişti. Olayla ilgili olarak Gizem Tunç’un eski sevgilisi Deniz P. ve kendisine cinayette yardım ettiği öne sürülen babası Ali P. tutuklanarak cezaevine konulmuştu.
 Aradan geçen 2 ayda dedektif gibi çalışıp olayın ayrıntılarını ortaya çıkaran genç kızın babası Yunus Tunç, cinayetler hakkında şu bilgileri verdi:

İZNİN SON GÜNÜNDE CİNAYET: 

Kızım Murat’la evlenecekti. Ancak Deniz P. saplantılı şekilde kızımın peşini bırakmadı. Deniz P. askerden rapor alıp geliyor ve iznini son gününde cinayeti işliyor. “Ben olay tarihinde askerdeydim” diyebilmek için cinayetin hemen ardından Ankara aktarmalı Denizli’deki birliğine gitmiş. Planları o kadar ince yapmış ki 10 günlük izninin son gününde cinayeti işlemiş. Şimdi akli dengesinin yerinde olmadığını söyleyecek.

CEP TELEFONUNU UNUTTU: 

Delil bırakmamak için kızımın elbiseleri dahil üzerinde ne varsa almış. Yakalandığında göğsünde tırnak izleri bulundu. Bu yüzden ellerini kesmiş. Ancak bir şey unutmuş. Kızım akıllı telefon kullanıyordu. Çok büyük olduğu için hep elinde taşırdı. Ormana doğru koşarken telefonu düşürmüş. Polisler telefonu cesedinin
 3 metre ötesinde buldu.

FACEBOOK’TA YENİ SEVGİLİ: 

Askeri birliğine teslim olduktan sonra dikkat çekmemek için yeni kız arkadaşıyla birlikte çekilen fotoğraflarını sosyal paylaşım sitesinden yayımlamış. Kızımla ilgisinin kalmadığı imajını vermek için bu paylaşımı yapmış.

Katilin gizemini baba çözdü