Massachusetts, Columbia ve Harvard Üniversitelerinin araştırma merkezleri tarafından gerçekleştirilen analizler papirüsün gerçek olduğunu kanıtladı. Papirüsün içeriği ciddi bir bilimsel dergide de yayınladı. 4 santim genişliğinde ve 8 santim uzunluğundaki belgenin bir bölümünde Hz.İsa onlara ‘Bu benim eşim’ dediği ifadeleri yer almakta. 

Metinde kullanılan mürekkep, yazı stili ve Kıpti dili incelendi ve belgenin gerçek olduğu kaydedildi. Radyokarbon analizi ise papirüsün 2. yüzyıla veya buna yakın bir çağa ait olduğunu ispatladı.

Avrupa'da bazı kesimler Hz İsa'nın ölmeden önce Mecdelli Meryem (Maria Magdelena) adlı biriyle evli olduğuna hatta ikisinin çocuklarının olduğuna inanmakta. Bu konu edebiyata da yansımış ünlü yazar Dan Brown'da "Da Vinci Şifresi" adlı kitabında buna değinmişti. 

Hz İsa'nın evli olması düşüncesi geleneksel Hristiyanlık anlayışını özellikle Katolikleri kızdırmaktadır. Zira tüm bir Hristiyanlık düşünce sistemi Hz İsa'nın Allahın Oğlu oluşu, çarmıhtaki kanının Hristiyanlara şefaat edeceği inancı üzerine kurulmuşken evlenmiş bir İsa tasavvuru buna kesinlikle darbe vurmaktadır.

Papirus'un gerçek olmasının Hristiyan inanışında birşeyleri değiştireceğine inanların sayısının fazla olmadığı düşünülmekte...


Tamamını oku: http://turkish.ruvr.ru/news/2014_04_12/ise-gercekten-evlilik-yapmis-olabilir/