Side Fatih Camisi'nin şadırvanında abdest alan cami görevlisi Sıddık Okur, henüz belirlenemeyen nedenle Christian Aleksader Czack'ın bıçaklı saldırısına uğradı. Çıkan arbedede Okur, 4 bıçak darbesiyle, onu korumaya çalışan Hamza Çetin de elinden yaralandı. Hastanedeki tedavileri tamamlanan Okur ve Çetin taburcu edildi.

Saldırının ardından akşam namazını kılmak amacıyla girdiği camiden çıkarken jandarma ekiplerince gözaltına alınan Czack, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Zanlının jandarmadaki ifadesinde, bir aydır otelde kaldığını, Müslüman olduğunu ve 20 gündür namaz kıldığını söylediği öğrenildi.
Caminin güvenlik kameralarına yansıyan görüntüde Okur ve Çetin ile saldırgan arasındaki arbede anı yer alıyor.

SALDIRI ANINI ANLATTILAR

Şadırvanda saldırıya uğrayan Okur, gazetecilere yaptığı açıklamada, abdest alırken saldırıya uğradığını ileri sürdü.

Czack'ın Müslüman olmasından dolayı çok sevindiğini, yaklaşık 20 gündür camide namaz kıldığını ifade eden Okur, aralarında herhangi bir husümet bulunmadığını söyledi.

Çetin ise abdest aldıkları sırada Alman turistin bir anda cami görevlisi Okur'a saldırdığını, bıçağı almak isterken elinden yaralandığını ifade ederek, yaklaşık 15-20 gündür Czack'ı camide gördüğünü, saldırganın Alman olduğunu olay sonrasında öğrendiğini anlattı.
Kaynak: AA