Televizyon kanallarına taşıyıcılık yapan Uydu Platform ve Altyapı İşletmecileri bünyesinde bulunan yüzlerce televizyon kanalı kaçak yayınladıkları yerli sinema ve yeşilçam filmleri ile hak ihlali yaparak reklamlar üzerinden haksız kazanç elde ediyor. Tabi severek izlenen filmleri izinsiz-kaçak olarak yayınlayan kanallar bu filmler sayesinde televizyonlarına çektikleri binlerce kişiye telefon, doğal ilaç (sağlığa zararlı), bal, cinsel gücü arttırıcı malzemeler satarak frekans ücretlerini karşılıyor hem de milyonlarca lirayı cebe indiriyor. 

Doğan TV Digital Platform İşletmeciliği A.Ş. bünyesinde bulunan kanallar da işte bu kanallar... Bir kısmı RTÜK ve OFCOM (İngiltere Yayıncılık ve Telekomünikasyon Denetleme Kurumu) lisansına sahip bu kanalların bir çoğunun lisansı yok yani korsan yayın yapıyorlar.

Müzik ve film kombinasyonuyla kurulu kanallar telefondan bala, ilaçtan cinsel gücü artırıcı haplara kadar bir dizi malzeme satıyor. Ayrıca bulmaca oyunu gibi sunulan programlarla kumar oynatıyor. Tabi doğal adı altında sattıkları ilaçların birçoğu Sağlık Bakanlığı tarafından üretimi durdurulan ve yüzlerce kez ceza kesilen ürünler... RTÜK de ayrıca birçok kez bu tip kanallara yine bu tip satışlardan dolayı cezai yaptırım uyguluyor. Daha geçtiğimiz gün RTÜK bir platform bünyesindeki 120 kanalın yayınını durdurdu.

Doğan TV Digital Platform İşletmeciliği A.Ş. bünyesinde bulunan ve Türksat 4A uydusundan izleyiciyle buluşan onlarca kanalda yerli sinemaya ait birçok film ve eski Türk filmleri (Yeşilçam) kaçak yayınlanıyor. Doğan Yayın Platformu'nda bulunan DTVH P2 Turksat 4A Paketi 12034 Frekansında PINAR TV, TEK DAMAR TV, ANI TV, TOP POP TV, CLUB MAX TV, ÇAĞLA TV, MARAL TV, MASTİKA TV, MÜZİK TÜRK, NİSA TV, DOĞU TV ve RİTMİX TV kanallarından bazıları RTÜK ve OFCOM lisanslı olarak yayınlarını sürdürse de sinemada milyonlarca kişi tarafından izlenen kitlesi yüksek Recep İvedik ve Kemal Sunal'a ait onlarca filmi izinsiz-kaçak olarak yayınlayarak reklam sirkülasyonu üzerinden haksız kazanç elde ediyor...

Tabi Doğan TV Digital Platformu içerisindeki bu kanal sahipleri yayınları yaparken RTÜK veya OFCOM tarafından kesilen cezaları umursamıyor. Ayrıca kanalları da bazı çalışanlarının üzerine göstererek kanal sahipleri sorumluluktan ve milyon liraları bulan para cezalarından kurtuluyor.

Geçtiğimiz Haziran ayında Rekabet Kurulu tarafından Doğan TV Digital Platform İşletmeciliği A.Ş, hakkında soruşturma başlatılmıştı. Öte yandan geçtiğimiz Aralık 2014'te de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) tarafından Doğan TV Digital Platform İşletmeciliği uyarılmıştı.