Özkök, bu rahatsızlığını ise ilginç bir şekilde dile getirdi. Bir Alman gazetesine köşe yazısı yazıp, "Merkel, Türkiye'ye gelme" dedi.

Almanya'dan Pazartesi günü sürpriz bir açıklama geldi  ve Başbakan Angela Merkel'in Türkiye'yi ziyaret edeceği açıklandı. Görüşmelerin ana günden maddelerinin Suriye, güvenlik meseleleri ve sığınmacı sorunu olacağı hakkında bilgi verildi.

Ancak bu ziyaret yine bazı kuruluşları derinden rahatsız etti. Hürriyet Gazetesi yazarıErtuğrul Özkök bir yazı kaleme aldı.

Ancak kendi gazetesinde değil, bunu Alman gazetesine yazdı. Yazısında ise Merkel'i hedef aldı. Adeta Almanya Başbakanına Türkiye'ye gelmemesi için çağrıda bulundu

"Ziyaret 100'e yakın insanın öldüğü bombalı saldırıdan bir hafta sonra gerçekleşecek. Bu da Başbakan Merkel'i daha güç bir duruma sokacak. Çünkü herkes Almanya başbakanının sadece yardım istemek için mi buraya geldiğini soracak. Ya da Merkel barış eylemcilerinin ve Erdoğan karşıtlarının öldüğü olay yerine en azından bir çelenk mi koyacak?" ifadelerinin yer aldığı yazıda Özkök, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın savaş yanlısı bir tutum izlediğine ama onun karşısında olanların barıştan yana oldukları gibi aslı astarı olmayan yorumlara yer vermiş.

ÖZKÖK'TEN MERKEL'E 'GELME' ÇAĞRISI

Yazı bununla da kalmıyor, cumhurbaşkanlığı makamını hedef alıyor. Özkök kendi argümanları ile de ters düşüyor. İzole edilmiş bir ülke ve onun Cumhurbaşkanı neden başka ülkenin başbakanı tarafından ziyaret ediliyor? Sorusunun yanıtı yok tabii.