Dünyada kontrol altına alınmayan terör tehdidi arttıkça sosyal medya sitelerinin güvenlik anlayışı da değişikliğe uğruyor. Şimdiye kadar kullanıcılarının kimlik bilgilerini paylaşmama kararı alan Twitter da bu kararından vaz geçti..

Twitter terör tehdidi içeren yazışmalar yapanları, terörle mücadeleyi sekteye uğratacak gizli ve açık paylaşım yapanları, medya platformlarında mümkün olduğunca sesli bir şekilde örgüt propagandalarını yapan hesapların kimliklerini gizli servisle paylaşma kararı aldı.

İngiliz istihbarat şefi Robert Hannigan geçtiğimiz günlerde bir makale kaleme almış açıkça twitter ve facebook'u suçlamıştı.. Hannigan yazısında, terör ve suç örgütlerinin "kumanda ve kontrol ağı" olarak sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter'ı kullandığını iddia etmişti. Ancak bu açıklamanın ardından Twitter'dan cevap gecikmemiş "bizim önceliğimiz twitter'ın marka değeridir, İngiliz gizli servisinin öncelikleri değil" denmişti...

İngiliz dijital iletişim ve istihbarat kurumu başkanı Hannigan, Amerika Birleşik Devletleri merkezli facebook ve twitter'ın "özel hayatı koruma" gerekçesiyle, istihbarat örgütleriyle bilgi paylaşmaya yanaşmadığının altını çizmişti.

Terör ve suç örgütlerinin "özel hayatı koruma" gerekçesinden faydalanarak, facebook ve twitter'ı "kumanda ve kontrol ağı" olarak kullanmaya başladığını iddia eden Hannigan, iki sosyal paylaşım sitesinin "rahatsız edici bu gerçek"le yüzleşme zamanının artık geldiğini belirtmişti..

İngiltere gizli servisi MI5 yine geçtiğimiz günlerde ülkeyi, aşırı İslamcı terör örgütlerinin öngörülemez ve tahmin edilemez faaliyetlerine karşı uyarmıştı..

Amerikan ajanı Edward Snowden da paylaştığı gizli bilgilerde İngiliz Dijital İletişim ve İstihbarat Kurumu'nun ABD ulusal güvenlik kurumu NSA'yla birlikte yasadışı dinleme yaptığını ortaya koymuş, ülkede de büyük tartışmaların fitilini ateşlemişti..