Cumhuriyet Gazetesi'nin, başörtülü kadınları hedef gösterdiği twiti atan sahte hesabın, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı deşifre oldu. 17 Aralık darbe girişimi sürecinde açıldığı tespit edilen hesaptan 2014 yılına kadar FETÖ'ye destek verildiği belirlendi. Yeni Şafak, Kızılay'daki canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenler için akıl almaz yorumlar yapan “aysehumeyraokur" adına kayıtlı hesabın, sosyal medyadaki izini sürerek, ilginç bağlantılara ulaştı.

Beğenileri silmeyi unuttu

Paralel yapının marifetlerini sosyal medya üzerinden duyurmak üzere açılan hesap, 17 Aralık sürecinden sonra twit silme programıyla silinerek yenilendi. Ancak program sözkonusu hesabın favorilere aldığı twitleri silmedi. Ankara patlamasından sonra atılan çirkin twit üzerine başörtülü vatandaşları karalama kampanyasının da fitilini ateşleyen sosyal tetikçiyi 'favori twitleri' ele verdi.

Öte yandan Ayşe Hümeyra Okur'un profil bilgilerinde yer alan Bahçeşehir Üniversitesi siyasal bilimlerde olduğu bilgileri okul tarafından yalanlandı. Ancak bu sahte profil üzerinden algı operasyonu çeken Cumhuriyet ve Sözcü Gazeteleri söz konusu açıklamayı haberlerinin en altında vererek, başlığı bile değiştirmeden hedef göstermeyi sürdürdü.