Çözüm sürecini bitiren PKK, başta Cizreolmak üzere seçtiği bölgelerde halk ayaklanması çıkarmaya çalışarak, silahlı mücadeleyi şehirlere taşımanın peşinde.

SİLAHIN YANINDA, MEDYA PROPAGANDASI DA YAPIYORLAR

Cizre'de 6 gündür özel harekat polislerinin sürdürdüğü operasyonlar kapsamında sokağa çıkma yasağı var. Kenti silahla yönetmeye çalışan PKK, özel harekat polisleriyle çatışıyor. Bir yandan da ürettiği terörürün propaganda ayağını, medyada çalışan bazı kişiler üzerinden yürütmeye çalışıyor.

GEZİ'DEKİ KİRLİ YALANLARIN AYNISI

Bir dönem Gezi olaylarında da görülen ve yalan yanlış bilgilerle sosyal medya üzerinden propaganda yapanlar bugün PKK için devrede. Terör örgütünün "Cizre'de halk katliama uğruyor" yalanına paralel olarak, başka bir yerde başka  bir zaman çekilmiş fotoğraflar üzerinden kirli bir yalan makinesi işletiliyor.

Bunlardan biri de dün akşam Twitter üzerinden servis edildi. Erdoğan'ın, Başbakan olduğu yıllarda Van mitingi için minarelere çıkan keskin nişancılar, "Cizre'de keskin nişancılar halka ateş açıyor" yalanları için yeniden servis edildi.

İşte o fotoğrafın orjinali:

FOTOĞRAFIN ASLI NASIL BULUNUR?

PKK'nın bu yalanlarına alet olmamanın bir yolu var. Sosyal medyayı kullanırken, önünüze düşen bir fotoğrafı images.google.com'da aratın. Söz konusu fotoğrafın nerede ve ne zaman çekildiği anında karşınıza geliyor.

Daha önce ortaya atılan sosyal medya yalanları:

Gazze'deki olayı Cizre'de gibi gösterdiler.

Suriye'de çekilen bir kare.