Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın canlı yayında gönderdiği mesajla düzeltince bir kez daha hedef oldu.

CNN Türk'te yayınlanan "Tarafsız Bölge" programında “Diyarbakır’da Tahir Elçi’nin öldürüldüğü çatışmada iki polis de şehit oldu.” şeklindeki alt yazı Ahmet Hakan'ı zor duruma soktu.

Kışanak'ın uyarısıyla yazıyı değiştirince spekülasyonların ardı arkası kesilmedi. Ahmet Hakan eleştirilere 'Alo Ahmet' işler mi bize?' başlıklı köşesinde sert yanıt verdi:

-Neymiş efendim, Gültan Kışanak “şak” diye emretmiş, biz de “tak” diye yerine getirmişiz. -Neymiş efendim, “PKK, Ahmet Hakan’a manşet sildirtmiş.”

-Neymiş efendim, “Alo Fatih” gitmiş, yerine “Alo Ahmet” gelmiş. Bu kifayetsiz muhterislere sesleniyorum: Ey kifayetsiz muhterisler!

"FERİŞTAHI GELSE TEK HARF BİLE DEĞİŞTİRMEZDİK"

O başlık, eğer “yanlış anlamalara yol açabilecek” bir başlık olmasaydı...Değil Gültan Kışanak, feriştahı gelse ve hatta o feriştah kafamıza silah dayasa... O başlıktan tek bir harf bile değiştirmezdik.

Bir başlık, eğer “yanlış anlamalara yol açabilecek” bir başlık ise...Değil Tayyip Erdoğan, AK Parti Çemişgezek Sarıçeşme mahalle sorumlusu bile en kibar şekilde uyarsa...O başlığı anında değiştiririz.

Biz gazeteciyiz a be zavallılar.-Biz sizin gibi doğrunun kimden geldiğine bakmayız, biz doğruya bakarız.-Biz sizin gibi sözü kimin söylediğine bakmayız, ne söylendiğine bakarız.-Bizim sizin gibi lider ve parti derdimiz yok, bizim sadece hakikat derdimiz var.

Hayatları “alo”larla şekillenenler, herkesin hayatının “alo”larla şekillendiğini zannedermiş. Hadi yürüyün gidin işinize be!"

Yazının tamamı için tıklayın