CNN Türk Ana Haber bülteni sunucusuNevşin Mengü; tarzı, tavrı ve diliyle ekranın merakla takip edilen, aynı zamanda da sık tartışılan isimlerinden. 

Müngü'nün Radikal gazetesinden Armağan Çağlayan'a verdiği röportajda dikkat çekenAK Parti çıkışı var.

Nevşin Mengü 'Benim görüntüm çok ‘Beyaz Türk’. Anlıyor musun? Ne yapayım? Tip böyle. Yani tipten de kaybediyorum. Bir göçmen tipi. Klasik. Babası CHP’li falan. Babamla çok kavga ederiz biz. Çünkü o daha eski tip CHP’li. Ben CHP’li bile değilim mesela' derken eski CHP'li olan babası Şahin Mengü'nün sahip olduğu düşüncenin AK Parti iktidarıyla derinden sarsıldığını söylüyor.

İşte röportajdaki o kısım;

Armağan Çağlayan; Geçmişe dönüp baktığımızda, eskiden üstten bakan bir CHP vardı. Yani Beyaz Türkler... Ama o zamanda biz üstten bakınca, hiç kimse bize “A bir dakika” demiyordu. Çünkü biz buna da izin vermiyorduk. Şimdi roller değişince bu bize ağır geldi galiba.

Nevşin Mengü; Çok doğru. Beyaz Türkler’in bunu yaşaması lazımdı. AK Parti iktidarı, Türkiye’ye şarttı. O konuda katılıyorum. Doğru. Benim ailem de eski CHP’lilerden. Mesela kapalılarla hiçbir şekilde empati kuramıyorlardı. Bu acayip. Mesela benim için bir insanın baş örtülü olup olmamasının hiçbir önemi yok. Hiçbir şey ifade etmez.

Armağan Çağlayan;  Belki de bu 13 yıllık deneyim iyi geldi?

Nevşin Mengü; Tabii, kesinlikle. Türkiye için çok çok iyi oldu ve eninde sonunda bu ‘rövanşist’ dönem de bitecek diye düşünüyorum. Bir toplumsal uzlaşı zemini bulunacak. Sürekli gerilimle ne kadar yürütebilirsin ki! Ben hep şöyle düşünüyorum: Mesela İranlılar solcu, Yunanlılar solcu, Türkler sağcı. Türkler düzeni seviyor. Türkler ‘Devrim olsun, sosyalizm gelsin, o gitsin şeriat gelsin’ insanları değiller. Türkler statükocu. Onun için bir toplumsal uzlaşı zemini bulunacağını düşünüyorum.