Deniz Sözbir'in babası bulundu!
31 yaşındaki iki çocuk babası Deniz Sözbir bugün(6 Aralık) canlı yayına geldi ve kendisini yıllar önce evlatlık veren öz anne babasını bulmak için Müge Anlı ve ekibinden yardım istedi.
Deniz Sözbir 1985 yılında İzzet ve Şükriye Tangal çiftinin ilk çocuğu olarak Ankara'da dünyaya geldi. Annesi ve babası Deniz daha kundaktayken şiddetli geçimsizlikten dolayı ayrılmaya, Deniz'i de bir yurda bırakmaya karar verdi. Tangal çiftinin aile içindeki tartışmalarına şahit olan ev sahibesi Birsen Sözbir ise Deniz'i evlatlık almak istediğini söyledi. İlk evliliğinden çocuğu olduğunu, ikinci evliliğinden bir çocuğu olamadığı için Deniz'i mahkeme yoluyla evlatlık almak istiyorum diyerek kendi nüfusuna aldı. Fakat Deniz onu evlatlık alan ailesini de çok erken yaşta kaybetti. 7 yaşındayken babasını, 10 yaşındayken de annesini kaybedince üvey ablasıyla bir başına kaldı. Evlatlık olduğunu da bu dönem içerisinde öğrendi. Ablası Deniz'e evlatlık olduğunu söyledi; ama öz ailesinin kim olduğunu hiçbir zaman söylemedi. Deniz evlenip yuva kurunca eşinin kalabalık ailesinin karşısında kendini daha da yalnız hissetmeye başladı. Bu yüzden ablasına tekrar ısrarla öz ailesini sordu. Israrlarının sonunda ablası Deniz'e gerçek anne ve babasının bilgilerini verince, Deniz soluğu Müge Anlı'da aldı. Deniz; ''Ben kimsesiz büyüdüm. Çocuklarım böyle büyüsün istemiyorum. Bu dünyadan göçüp gittiğimde onlara sahip çıkacak amcaları, halaları, kuzenleri olsun istiyorum. Tek amacım bu. Maddi hiçbir beklentim yok. Eşimin ailesi çok kalabalık, ben de böyle bir ailem olsun istiyorum" diyerek anne ve babasını neden bulmak istediğini anlattı.
Mucize saatler içerisinde gerçek oldu. Deniz'in hiç görmediği babası İzzet Bey canlı yayına bağlandı!
Canlı yayına gelen telefon Deniz Sözbir'i bir anda gözyaşlarına boğdu. Telefonun karşısındaki hiç görmediği babasıydı. Samsun'da yaşadığını üç çocuğu daha olduğunu söyledi. Deniz'in beni neden bıraktınız sorusuna ise; "Annen şizofren hastasıydı. Bakımı için hastaneye yatırılması gerekiyordu. Tek başıma ben de sana bakamıyordum. Şimdi İzmir'de bakımevinde kalıyor. Kayınvalidem yüzünden ayrılmak zorunda kaldım. Deniz'i bulmak için tekrar döndüm Ankara'ya; ama oradan taşınmışlardı hiçbir iz bulamadım." Deniz ise hiç görmediği babasının fotoğrafını ilk kez Müge Anlı'da gördü.