Kaçak göçek şekilde TÜRKSAT uydusu üzerinden yayın yapan korsan televizyon kanallarının sayısı oluşan boşluktan ve gerekli müdahalelerin yapılmamasından dolayı her geçen gün giderek artıyor.

VATANDAŞI MAĞDUR EDİYORLAR
Başak Vizyon, Digi Medya, Güç Dijital, Gogetsale, Doğan TV Platformu ve hatta Türksat üzerinden yayın yapan bu korsan televizyon kanallar telif haklarını almadan yayınladıkları filmlerin yanı sıra Tele Maket lisanları olmamasına rağmen tele satış yapıyor ve hem medya sektörünü hem de vatandaşı mağdur ediyor.

HAK VE HUKUK TANIMIYORLAR
Televizyon kanallarının yüklü miktarlarda paralar ödeyerek izleyicisine sunduğu yayınları hiçbir ücret ödemeden kaçak şekilde yayınlayan bu korsan kanallar ‘pişkinliğin böylesi’ dedirterek daha satın alan kanallar tarafından yayınlanmayan içerikleri bile yayınlıyor.

SAHTE VE SAĞLIKSIZ ÜRÜNLERLE MİLYON DOLARLAR KAZANIYORLAR
24 saat kesintisiz film yayınlayan bu korsan televizyon kanalları hak ihlali yaparak haksız kazanç sağlıyor. Severek izlenen filmlerin bir çoğunu internetten indirip bazılarını ise yayınlayan kanalların logosunun üstüne kendi logolarını basarak yayınlayan kanallar bu filmler sayesinde televizyonlarına çektikleri binlerce kişiye sahte telefon, doğal ilaç (sağlığa zararlı), bal, cinsel gücü arttırıcı malzemeler satarak frekans ücretlerini karşılıyor hem de milyonlarca lirayı cebe indiriyor. 

TELEVİZYONDAN KUMAR OYNATIYORLAR
Sahte ürünleri tüketiciye satmakla yetinmeyen korsan kanallar TV üzerinden çeşitli bulmacalarla izleyicilere kumar oynatarak vatandaşı dolandırıyor.

AYNI İSİMLE 5 FARKLI KANAL
Bakanlık tarafından izni olamayan ‘Doğal İlaçları’ ve 'sahte telefonları' satmaya çalışan bu korsan kanallar aynı isimlerle farklı frekanslardan yayınlar yaparak izleyicinin bu kanallardan kaçmasını sağlıyor. Bu şekilde yapılan yayınlar ise tamamen kanuna aykırı.

SKANDALIN TEMELİNDE PLATROFMLAR VAR
Söz konusu mağduriyetin temelinde ise, TÜRKSAT uydusu üzerinden düşük ücretlerle frekans kiralayan Başak Vizyon, Digi Medya, Güç Dijital, Gogetsale, Doğan TV Platformu ve hatta Türksat’ın yer aldığı firmaların oluşturduğu platformlar yer alıyor.

RTÜK VE TÜRKSAT SESSİZ KALIYOR
Televizyon yayıncılığı sektörüne ciddi anlamda zarar veren uygulamaya karşı TÜRKSAT ve RTÜK’ün müdahale etmemesi ise bu skandalı farklı bir boyuta taşıyor.

Sektör temsilcileri kendi zararlarından ziyade bu filmeleri yüklü parayla satın alan kanalların mağduriyetine dikkat çekerken, kanal temsilcileri ise RTÜK ve TÜRKSAT'ın bu yayınlara dur demesini bekliyor.

Çünkü Radyo Televizyon Üst Kurulu Kanunu'nun 8. ve 37. maddeleri yasadışı yayınların durdurulması ve haksız kazancın önlenmesi görevini tamamen kurula veriyor.

CEZA ALAN YENİ LOGO İLE ÇIKIYOR
Yeşilçam filmlerini, vizyondaki sinema yapımlarını, en büyük bütçeli belgeselleri ve televizyon dizilerini hiçbir telif ödemeden yayınlayan korsan yayıncılar yasal boşluklardan yararlandığı için bir türlü engellenemiyor. Uyarı ve kapatma cezası alan bu kanallar, başka bir firma ve başka bir logo ile birkaç saat sonra tekrardan yayına çıkabiliyor.

İŞTE KORSAN YAYIN YAPAN O KANALLARDAN BAZILARI
Derya TV, Nehir TV, Yıldız Rize TV, Farklı TV, Kanal S, Son Hedef, 365 Tv, Evren TV, TV A, Medya TV, Maya TV, Gala TV, One Super TV, Star Shopping TV, Star Sinema TV, Şevval TV, Atlas TV, Dolunay TV, Berrak TV, Anadolu Yurdum TV, Civan TV, Smart TV Market, ANC TV, Outlet TV, HİT  TV, Ritmix TV, Doğu TV, Mastika TV, One Best TV, Medyem 14 TV, Vizyon TV, Yeşil Vadi TV, A Cinema TV, Tosun TV, Animal Box TV, Tarz Moda TV, The West TV, Cinemax TV, Fight TV. 

KORSANIN MERKEZİ O ŞİRKET
Sektör temsilcileri tarafından korsan televizyon kanallarının merkezinin ise İstanbul Tuzla'da faaliyet gösteren bir firma olduğu belirtildi.